Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà diumenge la ‘Festa Familiar del Tió’ amb tres funcions a càrrec de l’animador infantil Jaume Barri


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2020 10:09:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà diumenge la ‘Festa Familiar del Tió’ amb tres funcions a càrrec de l’animador infantil Jaume Barri

Organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’Esbart Joaquim Ruyra, les sessions de les 11, 12’30 i 17 h seran amb aforament limitat i reserves prèvies adreçades al correu cultura@blanes.cat

Les actuals mesures de protecció sanitària per frenar l’expansió de la COVID-19 entre la població han provocat que bona part de les tradicions nadalenques que es vivien habitualment a Blanes s’hagin hagut de suprimir. D’altres s’han pogut reinventar i adaptar-se a la nova situació amb l’objectiu de fer perdurar tradicions que precisament es volen preservar del pas del temps perquè no es perdin en la història.


Imatges d'Arxiu: Festa d'Es Tió de Blanes 2019 amb l'Esbart J. Ruyra
Una d’elles és la Festa del Tió, que durant aquests darrers anys s’ha fet especialment present al municipi, primer amb la tasca de recuperació i promoció que va encapçalar l’entitat ‘Acció Cultural Es Viver’, i des de l’any passat amb el relleu que va fer-ne l’Esbart Joaquim Ruyra. Per això, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat una reinventada festa, comptant amb el suport de l’Esbart Joaquim Ruyra.

Tres funcions de la Festa Familiar del Tió amb l’animador Jaume Barri

Diumenge vinent hi haurà tres funcions de la ‘Festa Familiar del Tió’, que amenitzarà el conegut animador infantil Jaume Barri. S’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners, i se seguiran totes les mesures preventives COVID. Això vol dir que s’acotarà un espai controlat al qual caldrà accedir amb mascareta tothom que tingui més de 6 anys, així com garantir la distància de seguretat de 2 metres.


Cal evitar les aglomeracions tant al principi com al final de l’espectacle, i l’accés a la Plaça dels Dies Feiners es farà des del Carrer Ample, on hi haurà un control d’aforament. Per poder complir amb les mesures de prevenció del coronavirus també caldrà demanar prèviament les invitacions per assistir a qualsevol de les tres funcions que s’han programat.

Invitacions per les funcions de les 11, 12’30 i 17 h

La primera es farà a les 11 del matí, la segona a 2/4 d’1 del migdia, i la tercera i darrera a les 5 de la tarda. Les invitacions s’han de demanar a través del correu cultura@blanes.cat amb un màxim d’1 entrada per sol·licitud, per a un grup familiar d’entre 2 a 6 persones que han de ser del cercle de convivència habitual (el grup bombolla). Les invitacions es poden començar a demanar des d’aquest mateix dimecres, 16 de desembre, i al correu cal especificar tres qüestions.


Cartell Promocional Festa Familiar del Tió 2020
Nom i cognoms del pare/mare/tutor responsable, un telèfon de contacte i a quina de les tres funcions es vol assistir. Val a dir que només s’acceptarà una funció per cada sol·licitud. Excepcionalment, aquelles persones que no disposin de connexió a internet, poden demanar les seves entrades a través del telèfon 972 358 473 en horari de 10 a 12 del matí. S’acordarà el dia i hora amb la persona interessada perquè pugui passar a recollir l’entrada fins al 18 de desembre abans de les 13 h, i qualsevol entrada sol·licitada que no s’hagi retirar abans d’aquest termini quedarà automàticament anul·lada i lliure perquè alguna altra família la pugui aprofitar.

Festa amb el popular personatge d’Es Tió de Blanes

La festa comptarà amb la participació de l’entranyable personatge d’Es Tió de Blanes, que al llarg dels darrers anys s’ha fet el seu propi espai en l’imaginari dels nens i nenes de la vila. A diferència del què s’ha vingut fent fins ara, s’ha suprimit la tradicional cercavila per dur Es Tió des dels Boscos del Vilar on viu habitualment fins al centre de la vila.

Les cercaviles són una de les manifestacions al carrer que no es poden dur a terme, i d’altra banda també s’ha hagut d’alterar el ritus amb què culminava la festa del Caga Tió de cada any, amb els cops de bastó al tronc perquè doni regals. Enlloc d’això, els membres de l’Esbart Joaquim Ruyra faran una ‘Cagada Alternativa’ al terme de la qual repartiran igualment els obsequis que hagi cagat el tió entre la mainada.
Data de realització: 12/16/2020 | Data de la darrera actualització: 12/16/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300