Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

9 dotacions de Policia Local, Bombers i Protecció Civil intervenen en l’extinció d’un incendi agrícola a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/06/2021 10:10:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

9 dotacions de Policia Local, Bombers i Protecció Civil intervenen en l’extinció d’un incendi agrícola a Blanes

El foc va tenir lloc la tarda del dimarts als afores del municipi, al descontrolar-se una crema de canyes en una finca d’explotació agrícola amb hivernacles

Un total de nou dotacions de diferents cossos d’emergència i seguretat van haver d’intervenir la tarda d’aquest passat dimarts en l’extinció d’un incendi agrícola als afores de Blanes. Els fets van tenir lloc pels volts d’1/4 de 5 de la tarda, quan la Policia Local de Blanes va començar a rebre diverses trucades alertant sobre un incendi que s’estava produint, indicant que era al barri del Puig de la Dona, al nord de la població.


Immediatament van traslladar-s’hi dues patrulles de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil, que van iniciar les primeres tasques d’extinció mentre paral·lelament ja s’havia donat avís als Bombers de la Generalitat. El cos d’emergències va assistir-hi amb cinc camions i el vehicle del sergent de comandament de l’operatiu, que va dirigir les tasques que fins llavors havien iniciat Policia Local i Protecció Civil de Blanes.


Tal com va explicar el propietari de la finca agrícola on es va produir el sinistre, l’origen va ser una crema de canyes i rostolls que estava fent i que va acabar descontrolant-se. Les flames es van estendre terreny a munt, cremant la part on hi ha uns hivernacles i un magatzem amb material divers, com ara menjar pel bestiar, palets, caixes de plàstic i una màquina retro excavadora.


Aquests dos darrers elements van provocar que el foc generés un espès fum negre que es va enlairar molt a munt, visible des de diferents punts del municipi. La temença era que pogués acabar estenent-se molt més enllà, als terrenys del costat i als boscos que circumval·len Blanes. Malgrat l’aparatositat del foc, cap persona va resultar afectada.


La ràpida i coordinada actuació dels cossos d’emergència va permetre tenir controlat l’incendi en poc més de mitja hora, i totalment extingit mitja hora més tard. Cap a 2/4 de 6 de la tarda l’operatiu es va donar per acabat, retirant-se les 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 2 patrulles de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil de Blanes.
Data de realització: 01/06/2021 | Data de la darrera actualització: 01/06/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300