Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reprèn la normalitat després del temporal del cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/11/2021 12:50:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes reprèn la normalitat després del temporal del cap de setmana

Les màquines de neteja han continuat avui al matí la tasca de treure la sorra dipositada damunt del Passeig de Mar, on aquest dilluns matí s’hi ha instal·lat el Mercat dels Teixits

Diuen que després del temporal sempre arriba la calma, i en aquesta ocasió no hi ha hagut cap impediment perquè així fos. Ahir al vespre les màquines de l’empresa del servei de neteja i recollida d’escombraries, Nora, ja van iniciar les primeres tasques de netejar i treure la sorra que hi havia acumulada en diversos trams del Passeig de Mar.


Màquines netejant el Passeig de Mar aquest dilluns a primera hora
Un dels principals llocs on s’hi va estar treballant va ser a la zona del Passeig Cortils i Vieta –a tocar de la Plaça Catalunya-, on a primera hora d’aquest matí s’han enllestit les darreres tasques per deixar-ho tot a punt. Es tractava que els paradistes de l’habitual Mercat dels Teixits que cada dilluns hi ha en aquest indret poguessin instal·lar-s’hi sense cap problema.


Des del passat 9 de novembre, en compliment de les mesures COVID, el popular mercat s’instal·la amb el 50% de les seves parades, que van alternant la seva presència amb dos grups que venen a Blanes cada 15 dies. Una altra modificació consisteix en què totes s’arrengleren en una única línia, la que dóna a mar, a la façana marítima. També s’ha reduït l’extensió de passeig on s’hi distribueixen: va des del Passeig Cortils Vieta a tocar amb la Plaça Catalunya fins a un petit tram del Passeig de la Mestrança.

Control d’Aforament i reforç amb lavabos mòbils

Un altra canvi introduït des de principis de novembre, que perdurarà fins a nova ordre -quan canviïn les actuals directrius per lluitar contra la COVID- és que, de manera aleatòria, es realitzen comptatges del nombre de públic que hi ha al mercat per valorar si se supera o no l’aforament permès. La Policia Local de Blanes s’encarrega de fer aquest control.


Mercat dels Teixits de Blanes, aquest dilluns al migdia
Des del passat 9 de novembre, cada dilluns s’han estat fent controls de l’aforament per comprovar que no se superava el límit permès. Durant totes aquestes setmanes no hi ha hagut cap ocasió en què se superés el màxim permès. Només hi ha hagut dues jornades en què s’hi ha estat a punt, totes dues coincidint amb les vigílies de les dates assenyalades del període nadalenc: el 28 de desembre, quan s’acostava el Cap d’Any, i el 4 de gener, dos dies abans de la festivitat de Reis.

Si habitualment la Policia Local ja està amatent a haver d’actuar en cas que se superi l’aforament, en totes dues dates –així com el dilluns 21 de desembre, abans de Nadal-, es va estar especialment alerta. Es tractava que, si el recompte de visitants al mercat superava el 30% de l’aforament, es barrés l’accés amb tanques i només es pogués entrar i sortir per llocs controlats. Fins al moment no s’ha hagut d’arribar mai a aquest extrem, tot i que cada dilluns es continuen els controls d’aforament i s’està pendent en cas que sigui necessari actuar.


Una altra novetat que ha continuat des de principis de novembre al Mercat dels Teixits dels dilluns és la instal·lació de lavabos mòbils a càrrec de l’Ajuntament de Blanes per completar els que s’obren al pàrquing SABA. I és que, amb les reduccions d’horaris que la normativa COVID també ha imposat als bars i restaurants, els clients i clientes del mercat no tenen gaires més alternatives.Data de realització: 01/11/2021 | Data de la darrera actualització: 01/11/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300