Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà del 25 al 30 de gener la ‘Setmana per la Pau 2021’ online, que inclourà el III Calendari Interreligiós


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2021 08:19:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà del 25 al 30 de gener la ‘Setmana per la Pau 2021’ online, que inclourà el III Calendari Interreligiós

Es faran xerrades amb ‘Open Arms’ i ‘Social Project 4.0’ i es difondran els vídeos ‘Relats de Vida’, amb menors migrats sols, i la lectura del ‘Manifest per la Pau 2021’

Fidel a la seva cita que manté des de fa molts anys Blanes viurà els propers dies, del 25 al 30 de gener, els actes de la ‘Setmana per la Pau 2021’ condicionats a les mesures per contenir la pandèmia. Per aquest motiu, el 100% dels actes seran telemàtics, amb xerrades online, així com la difusió de diversos ingredients prèviament preparats i enregistrats en vídeo.


Imatges d'arxiu 'Marxa per la Pau', que havia tancat els actes
de la 'Setmana per la Pau' els darrers anys
Les activitats estan organitzades pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes. També compta amb el suport de la Biblioteca Comarcal de Blanes, diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes, i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Dues xerrades online amb ‘Open Arms’ i ‘Social Project 4.0’

L’agenda de la ‘Setmana per la Pau 2021’ s’encetarà dilluns vinent amb la primera de les dues xerrades online que tindran lloc, en aquest cas la del 25 de gener serà amb la coneguda ONG ‘Proactiva Open Arms’. Començarà a les 7 de la tarda, amb una benvinguda a càrrec de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, i es podrà seguir per zoom amb l’enllaç
https://zoom.us/j/99227237329?pwd=NzlXZTllZExWMkh2bDhzOUlDV1BsZz09


La següent activitat tindrà lloc el dimecres 27 de gener a la mateixa hora, les 7 de la tarda. Serà llavors quan s’encetarà una xerrada amb Karim Sabni, membre de l’associació ‘Social Project 4.0’, i soci cooperatiu a ‘IDARIA’ una cooperativa de treball associat i inserció laboral. També es podrà per zoom amb l’enllaç
https://zoom.us/j/91344932357?pwd=UXZ0eGJPSmw5VERsNFZGNDdZbno3Zz09

III Calendari Interreligiós de Blanes 2021 i l’Hora del Conte

L’endemà dijous està previst que es publiqui a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes el format digital d’una experiència molt ben acollida des que es va posar en marxa. Es tracta del que enguany ja és el ‘III Calendari Interreligiós’ de Blanes, que recull les dates més assenyalades de totes les comunitats que formen part de la ‘Taula de Diàleg Interreligiós’.


Acte Presentació 'Calendari Interreligiós' 2020
De fet, la idea de posar en marxa el calendari va sorgir l’any 2019 de les entitats que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós i, arran d’aquesta idea, el Departament d’Acció Social, Nova Ciutadania i Solidaritat de l’Ajuntament de Blanes va assumir el compromís que se n’editaria un en cada nova anualitat. En definitiva, és un almanac que recull les festivitats que hi ha al llarg de l’any celebrades per les diferents comunitats religioses de la vila, així com tot aquell seguit de dates assenyalades de festes de caràcter civil o social.


L'alcalde, Àngel Canosa, el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor,
i la regidora d'Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, durant la presentació del 2020
El mateix dijous també es farà una altra activitat, en aquest cas a les 6 de la tarda, a través de les xarxes de la Biblioteca Comarcal. Es tracta d’una nova edició de l’Hora del Conte, organitzada per aquest equipament cultural, que oferirà la narració titulada ‘Conreant la Pau es mastega felicitat’, amb la Pepa Contes, del Col·lectiu ‘Les Arts Unides’.

Vídeos ‘Relats de Vida’ i ‘Manifest per la Pau 2021’

Els dos darrers ingredients de la ‘Setmana per la Pau 2021’ són sengles vídeos que també es difondran telemàticament. El divendres 29 de gener, coincidint amb el 7è aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, es presentarà el vídeo ‘Relats de Vida’, que ha format part de l’oferta inclusiva desenvolupada a la Biblioteca Comarcal de Blanes en coordinació amb els centres de menors tutelats gestionats per la Generalitat de Catalunya.


Finalment el dissabte 30 de gener, quan s’escau el Dia Internacional de la Pau i la No Violència al voltant del qual s’estructura la ‘Setmana per la Pau’, el cicle es tancarà fent precisament difusió del ‘Manifest per la Pau de Blanes 2021’. Es farà a través d’un vídeo prèviament enregistrat, que es penjarà a les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes i del Youtube.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/23/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300