Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació en l’ús de les pistes a l’aire lliure perquè les entitats esportives de Blanes s’hi entrenin


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2021 10:54:51 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació en l’ús de les pistes a l’aire lliure perquè les entitats esportives de Blanes s’hi entrenin

El Departament d’Esports de l’Ajuntament ha allargat dues setmanes aquesta opció a l’haver-se perllongat les mesures anti-COVID que impedeixen utilitzar la Ciutat Esportiva

Fa una setmana el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes va posar a disposició de les entitats esportives equipaments alternatius com un recurs alternatiu al seu abast per poder seguir entrenant. Ho va fer arran que el govern de la Generalitat va anunciar la pròrroga de les mesures restrictives per aturar l’expansió de la COVID que, des del passat 7 de gener, impedeixen poder utilitzar les pistes interiors de la Ciutat Esportiva Blanes.


Pista Esportiva Plaça 11 de Setembre
La proposta la van enviar via correu electrònic a les entitats esportives, que disposaven fins diumenge passat per contestar si estaven o no interessades en aquests equipaments alternatius. La resposta va ser immediata, i aviat es van completar els horaris que s’havien programat per a la utilització dels espais exteriors que no formen part dels equipaments esportius reglats.

Èxit de participació en l’ús de les pistes esportives

El resultat, doncs, ha estat un èxit de participació, i al llarg de tota aquesta setmana –les tardes de dilluns a divendres- les pistes que s’han posat a la seva disposició les han utilitzat diverses entitats esportives en diferents modalitats: twirling, patinatge, bàsquet, hoquei sobre patins, rítmica, etc. Ara, arran que el govern de la Generalitat ja va anunciar una nova pròrroga de les mesures anti-COVID, ja s’ha comunicat a les entitats que podran seguir utilitzant les pistes dues setmanes més.


Pista Esportiva Mas Florit
Es tracta d’una mesura totalment excepcional, i s’ha estat fent durant aquests dies, sempre sota vigilància i control, per entrenar en tres espais a l’aire lliure que hi ha al municipi. Són les pistes de Mas Florit, la Plaça 11 de Setembre i de l’Avinguda d’Europa. La proposta s’ha adreçat a aquelles entitats que –a diferència de les que practiquen futbol- no poden entrenar per la restricció que impedeix la utilització d’espais esportius interiors.

Entrenaments condicionats a diversos factors

La possibilitat de poder utilitzar les tres pistes a l’aire lliure s’ha condicionat a diversos factors. El més important és que els entrenaments s’han fet adaptats, és a dir: s’han fet tècniques individuals i no s’han pogut disputar partits entre els esportistes. L’aforament de totes tres pistes és de 18 persones com a màxim cadascuna, i s’han de fragmentar per grups.


A l’aire lliure l’entrenador/entrenadora ha de dur posada la mascareta en tot moment, mentre que els i les esportistes no tenen la obligació de dur-la posada. Malgrat aquesta darrera consideració cal dir que aquests dies, en general, la majoria d’ells i elles s’ha pogut veure que la duia posada. Tanmateix, el ‘Protocol de Traçabilitat’ –presa de temperatura i rentat de mans- s’ha hagut de seguir fent diàriament.

Per poder racionalitzar i preveure la utilització de les tres pistes esportives per part de les entitats, el Departament d’Esports ha demanat que se’ls informi per poder seguir fent la planificació. Amb aquesta opció, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha fet una vegada més un nou esforç per contribuir a que les entitats esportives puguin comptar almenys amb aquest recurs mentre no s’aixequen les actuals restriccions.


Aquest esforç té a veure no tan sols amb les tasques administratives de coordinar i planificar quines entitats utilitzaran quan i quines pistes. També cal dir que durant els entrenaments hi ha personal del Departament d’Esports que vetllen tant per donar suport a les entitats esportives, com pel compliment de les mesures que cal respectar durant la utilització dels equipaments a l’aire lliure.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/23/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300