Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua preparant-se per les Eleccions al Parlament del 14-F amb l’ocupació dels espais electorals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2021 11:40:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNABlanes continua preparant-se per les Eleccions al Parlament del 14-F amb l’ocupació dels espais electorals

Fins ara s’havia mantingut un pacte entre els partits perquè la distribució de plafons i fanals fos equitativa però, al oposar-s’hi C’s, es farà en funció de la representativitat

Quan falten tres dies perquè comenci la campanya per les Eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, que s’inicia a les 00’00 hores del proper divendres 29 de gener, Blanes continua preparant-se pels comicis anant cobrint pas a pas tots els aspectes que comporta. Un d’ells va tenir lloc ahir al vespre, amb l’habitual reunió on participen representants de les forces polítiques per parlar del repartiment dels espais electorals.


Sala de Plens, dilluns al vespre: reunió dels representants polítics
per parlar de la distribució dels espais electorals
L’Ajuntament de Blanes posa a disposició de les forces polítiques que concorren una sèrie de plafons instal·lats fa pocs dies pels Serveis Municipals, i que estan distribuïts arreu del municipi per enganxar-hi els cartells de propaganda electoral. Tanmateix, els partits també poden penjar les conegudes banderoles als fanals que se’ls assigna, anàlogament distribuïts arreu de tota la població.


El què en principi estava previst que quedés arranjat el vespre d’aquest passat dilluns, finalment s’ha hagut de posposar. Durant els darrers anys, al llarg de successives comtesses electorals, s’havia mantingut un pacte a què van arribar anys enrere els partits, perquè la distribució dels espais electorals al municipi fos equitativa. D’aquesta manera totes les forces polítiques disposaven del mateix espai repartit en plafons i fanals on penjar-hi cartells i banderoles. Això garantia una distribució equitativa, i les noves formacions que no disposessin encara de representació tinguessin una oportunitat de disposar del seu propi espai.

Ciutadans s’ha oposat a mantenir el pacte i es farà la tria successivament

Ara bé, si fins ara no hi havia hagut cap problema al respecte, hores abans que tingués lloc la reunió on se sortejaven els espais, el partit dels Ciutadans va comunicar a l’Ajuntament de Blanes la seva oposició a què es mantingués l’esmentat pacte i s’apliqués la llei. Des de Serveis Jurídics es va informar al seu portaveu, Cristian Ortiz, que només que un sol partit no estigués d’acord caldria fer el repartiment seguint els criteris d’adjudicació previstos a la LOREG.


Plafons Electorals per enganxar-hi propaganda política Eleccions al Parlament 2021
Això significa que els partits hauran podran col·locar els seus cartells i banderoles en funció de la part proporcional al nombre de candidatures proclamades en cada localitat corresponents a la Junta Electoral a la circumscripció de Girona. D’aquesta manera, en funció del nombre total de plafons i fanals que estan a disposició dels partits, les diferents forces polítiques aniran escollint quins volen utilitzar respecte el % que els correspon.


Primer escollirà qui al 2017 va obtenir més nombre de vots en la circumscripció de Girona, seguit successivament per la resta de forces polítiques. Per tant, PdCat serà el primer en fer-ho, amb un 36’67% del total d’espais electorals a Blanes, seguits en segon lloc per ERC amb un 21’71%; C’s en tercer lloc amb un 19’51%; el PSC en 4rta posició amb el 8’62%; la CUP en 5è lloc amb el 5’32%; en sisè lloc Junts x Cat amb el 5%; Catalunya En Comú-Podem a la setena posició amb 4’04%; i al 8è lloc el PP amb el 2’85%.Data de realització: 01/26/2021 | Data de la darrera actualització: 01/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300