Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Etna Miró, Pau Puigdemont, Francesc Llaudó i Teo Garcia, guanyen els XII Premis Bolleré de Relats Breus per a Joves de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2021 09:04:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Etna Miró, Pau Puigdemont, Francesc Llaudó i Teo Garcia, guanyen els XII Premis Bolleré de Relats Breus per a Joves de Blanes

També s’han fet 5 mencions especials durant el veredicte que es va donar a conèixer en el decurs d’un acte telemàtic que es fa va fer coincidint amb el 7è aniversari de la Biblioteca Jove

La COVID ha provocat una vegada més que un altre acte que tradicionalment formava part del calendari blanenc al mes de gener s’hagi hagut de fer telemàticament. En aquest cas, la proclamació pública del veredicte de la dotzena edició del Concurs de Relats Breus escrits per Joves, els Premis Bolleré. Convocats i organitzats per l’Ajuntament de Blanes, a través de la Biblioteca Comarcal, l’acte online va tenir lloc el vespre d’aquest passat divendres.


L'alcalde, regidors de Biblioteca i Cultura, membres del jurat
i alguns dels guanyadors de premis i mencions del XII Concurs Bolleré de Relats Breus
El van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la regidora de la Biblioteca i la seva directora, Marina Vall·llosada i Gemma Ciuró respectivament, així com representants del jurat. Els seus membres han estat el regidor de Cultura, Albert Sanz; Marta Masó, especialista amb intervenció educativa amb joves; Ma Carme Roca, escriptora i filòloga; Aitor Roger, tècnic de l’Arxiu Municipal; Alba Lupiáñez, guanyadora de la 4rta edició del 2010, i Anna Rosa Bou, secretària del jurat.

Premiats, Finalistes i Mencions Especials al 12è Concurs Bolleré

Primer Premi Categoria A (17-25 anys).- Dotat amb 500€, l’ha guanyat Etna Miró Escobar, de 19 anys i de Barcelona, amb el relat titulat ‘Múltiples morts d’un peix vermell’, que va presentar amb el pseudònim ‘Carassius’. És una història de suspens sobre les relacions humanes amb un final molt sorprenent.

Finalista Categoria A (17-25 anys).- S’ha triat l’obra presentada de Francesc Llaudó Pascual, de 20 anys i de Terrassa, qui rebrà com a premi 150€. El treball es titula ‘Noves de baix’, que va presentar amb el pseudònim ‘La vaca paca’, i són missatges de socors que s’envien des de ‘baix’ als humans, en una original obra.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el guanyador del
1er Premi Categoria B, Pau Puigdemont
Primer Premi Categoria B (12-16 anys).- Pau Puigdemont, un jove de 16 anys veí de Blanes, ha guanyat els 200€ amb què està dotat aquest premi, a través del treball ‘Aspiracions ofegades’, que va presentar amb el pseudònim ‘Ernest Vives’. És una crítica a la societat on l’abundància pot no ser el millor ‘estatus’.

Finalista Categoria B (12-16 anys).- El relat guardonat amb 50€ es titula ‘Talleu, és bona!’, presentat amb el pseudònim ‘Tinta àgil’ pel seu autor, Teo García Millet, de 13 anys i veí de Manresa. És un homenatge al món del cinema on s’hi explica una història dins d’una altra història.


La regidora de la Biblioteca, Marina Vall·llosada, amb el guanyador d'una
de les cinc mencions, Nil Puigdemont
Mencions Especials Categoria B (12-16 anys).- En aquesta edició, els membres del jurat han volgut reconèixer cinc altres treballs presentats amb una ‘Menció Especial’, per destacar el valor i qualitat de les cinc obres que han triat:
    1. ‘Enamorat del Perill’, de Laia Farràs i Coll, Sentmenal, 14 anys, pseudònim ‘Mrs. Darling’.
    2. ‘Atzar’, de Perla Cecília Thieke Diego, Girona, 16 anys, pseudònim ‘La gata pi’.
    3. ‘En Jan i el televisor’, de Pau Borràs i Borrell, Girona, 12 anys, pseudònim ‘Sherlock Holmes’.
    4. ‘La Ventana frente al mar’, de Nil Puigdemont Rodríguez, Blanes, 16 anys, amb el pseudònim ‘Iñigo Esperanza’. Val a dir a tall anecdòtic, que és el germà bessó del guanyador del Primer Premi en aquesta categoria.
    5. ‘El examen interminable’, de Biel Alum Cisneros, Blanes, 13 anys, amb el pseudònim ‘Miquel Montoro’.


El regidor de Cultura i membre del jurat dels premis, Albert Sanz,
amb el guanyador d'una altra de les cinc mencions, Biel Alum
PremiTítolAutor/AutoraLocalitatEdat
1er-A‘Múltiples morts d’un peix vermellEtna Miró EscobarBarcelona19
Fin.-A‘Noves de baix’Francesc Llaudó PascualTerrassa20
1er-B‘Aspiracions ofegades’Pau Puigdemont RodríguezBlanes16
Fin.-B‘Talleu, és bona!’Teo García MilletManresa13
Menció‘Enamorat del perill’Laia Farràs i CollSentmenat14
Menció‘Atzar’Perla Cecília Thieke DiegoGirona16
Menció‘En Jan i el televisor’Pau Borrràs i BorrellGirona12
Menció‘La ventana frente al mar’Nil Puigdemont RodríguezBlanes16
Menció‘El examen interminable’Biel Alum CisnerosBlanes13

Alguns dels protagonistes d’aquest esdeveniment, acompanyats dels guanyadors, finalistes i distingits amb mencions especials, es van trobar abans de l’acte telemàtic per compartir una fotografia commemorativa davant la Biblioteca Jove, que els darrers anys emmarca la celebració d’aquest certamen literari.
Veredicte XII Premis Bolleré coincidint amb el 7è aniversari Biblioteca Jove

La proclamació del veredicte va tancar l’acte telemàtic de celebració del 7è aniversari de la Biblioteca Jove, que es va encetar amb la presentació de ‘El Racó d’en Jaume Pont’, una iniciativa de la Biblioteca Comarcal per donar visibilitat a la feina que fa en Jaume Pont, un blanenc de 31 anys amb la Síndrome de Down que volia ser bibliotecari. La seva inquietud el va portar a superar un curs de formació bàsica, i va obtenir el títol d’Ajudant de Biblioteca.


Celebració 7è aniversari Biblioteca Jove a través d'un
acte telemàtic
Ha realitzat diversos períodes de pràctiques a l’equipament, on ha ajudat en el muntatge d’exposicions, atenció al públic i altres tasques. Per premiar la seva implicació, se li ha dedicat un trosset del bloc jove on hi ha tot el material que en Jaume ha creat en aquesta seva tasca desinteressada. És una mostra del treball d’aquest servei com a ‘Biblioteca Inclusiva’.

En aquesta mateixa línia, una altra mostra d’aquest àmbit va ser el vídeo ‘Relats de Vida’ estrenat ahir, i que també forma part dels actes de la ‘Setmana per la Pau’ que s’estan fent aquests dies a Blanes. Es tracta d’un projecte pilot iniciat conjuntament pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i els Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona.
L’objectiu és consolidar la relació entre les biblioteques i els centres de menors tutelats gestionats per la Generalitat de Catalunya. En aquets projecte, la Biblioteca Comarcal de Blanes ha consolidat el valor social d’aquest servei reforçant els vincles amb els centres per fomentar-ne l’ús dels menors tutelats, acompanyats dels seus tutors o de manera autònoma. Val a dir que Blanes és una de les tres biblioteques públiques que participen al projecte, conjuntament amb les de Figueres i Palafrugell.
Data de realització: 01/30/2021 | Data de la darrera actualització: 01/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300