Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha aixecat 916 actes COVID i ha identificat 10.441 vehicles en tres mesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2021 10:12:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes ha aixecat 916 actes COVID i ha identificat 10.441 vehicles en tres mesos

Entre aquestes denúncies se n’hi inclouen 43 contra usuaris i responsables de bars, restaurants i establiments que o bé incomplien l’horari d’obertura, o bé l’aforament màxim permès

Aquest febrer s’han complert tres mesos d’ençà que la Generalitat va posar en marxa un nou paquet de mesures de seguretat sanitària per contenir l’expansió de la COVID-19. Durant aquest temps, la Policia Local de Blanes ha incrementat els controls periòdics tant a peu de carretera com a l’interior del municipi, per vetllar pel compliment de les mesures.


Control Policia Local de Blanes, gener 2021
Des de llavors, coincidint amb la segona onada de la pandèmia, el cos de seguretat municipal no ha abaixat la guàrdia, fent especial èmfasi en els controls que es munten coincidint amb els caps de setmana, quan el confinament municipal és més susceptible que es pugui incomplir. Als controls a peu de carretera s’identifiquen els vehicles i es demana el motiu del seu trajecte, així com el certificat d’autoresponsabilitat, el de l’empresa si és el cas, o qualsevol altra eximent que justifiqui el seu viatge, acompanyat del DNI que també cal exhibir.


En alguns casos, quan hi ha algun dubte, els agents demanen als conductors que es decantin a un costat de la carretera i esperin mentre demanen a la Prefectura de la Policia Local que comprovin les dades. Així ha sigut com, en algunes ocasions, s’ha pogut verificar que hi havia una ordre de recerca i captura emesa per algun jutjat, o bé algun altre incompliment que ha comportat una actuació afegida a l’aixecament d’una acta COVID, identificada com A-79.

916 actes COVID i 10.441 vehicles identificats en tres mesos

Durant aquests tres mesos –del 30 d’octubre al 31 de gener- la Policia Local de Blanes ha identificat un total de 10.441 vehicles, i ha aixecat 916 actes per haver incomplert alguna mesura restrictiva anti-COVID. La majoria són per haver incomplert el confinament municipal, però també n’hi ha d’altres tipologies. Així, un total de 43 sancions s’han imposat a usuaris i responsables de bars, restaurants i establiments que, o bé incomplien l’horari d’obertura, o bé l’aforament màxim permès.


També s’hi inclouen en aquestes 43 sancions les actes que es van aixecar contra 14 persones que estaven celebrant una festa en un domicili privat sense ser, ni de bon tros, de cap bombolla de convivència. Pel que fa als locals comercials i de restauració, dos d’ells han estat sancionats en més d’una ocasió i, anecdòticament, cal dir que cadascun d’ells ho ha estat fins a tres vegades: un bar i un establiment d’estètica.


Un altre cas prou remarcable és el d’un local de queviures on, a més a més de superar l’aforament màxim permès, s’hi estava consumint al seu interior. Altres sancions que s’han imposat han estat per trencar el toc de queda que segueix vigent des de les 10 de la nit fins les 6 del matí, o bé per no dur la mascareta posada a la via pública.
Data de realització: 02/02/2021 | Data de la darrera actualització: 02/02/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300