Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potencia el seu patrimoni vinculat al Vescomtat de Cabrera amb una recreació digital


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/03/2021 10:38:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes potencia el seu patrimoni vinculat al Vescomtat de Cabrera amb una recreació digital

Forma part dels 10 treballs audiovisuals produïts pel Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte ‘Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera’

Un dels vestigis històrics més destacats de Blanes és el què té a veure amb el Vescomtat de Cabrera, on la ciutat selvatana n’era un dels punts estratègics econòmics i comercials claus arreu del domini. Ara, el Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte ‘Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera’, ha produït 10 recreacions digitals entorn a diferents elements patrimonials i fets històrics vinculats al vescomtat.


Instal·lació de la Placa amb el QR al costat de la Font Gòtica
Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en cadascun dels 10 municipis que participen al projecte turístic cultural, que té l’objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera. L’objectiu és que es generi una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics a les poblacions que en formen part, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.


En el cas de Blanes, la recreació digital és accessible a través del codi QR instal·lat davant de la Font Gòtica del Carrer Ample, al nucli històric de la vila. Es titula ‘Uns vescomtes llunyans’, i s’ambienta al segle XVI en dos escenaris: al Palau Vescomtat i a la Font Gòtica. El seu contingut fa una recreació sobre una carta enviada pel vescomte Fadrique Enríquez de Velasco al conegut cosmògraf Jaume Ferrer de Blanes.


En l’actualitat participen en el projecte, a banda de Blanes, les següents poblacions: Anglès, Arbúcies, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. El projecte ‘Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera’ està cofinançat pel Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
Data de realització: 02/03/2021 | Data de la darrera actualització: 02/03/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300