Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull l’11 i 12 de febrer la ‘5a Mostra dels Premis VOC’ (Versió Original en Català) d’Òmnium Cultural


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/04/2021 02:39:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull l’11 i 12 de febrer la ‘5a Mostra dels Premis VOC’ (Versió Original en Català) d’Òmnium Cultural

Es projectaran 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons en dues sessions al Teatre de Blanes a les 8 del vespre, amb entrades gratuïtes a www.voc.cat

El Teatre de Blanes allotjarà la setmana vinent per primera vegada la ‘5a Mostra dels Premis VOC’, és a dir: Versió Original en Català, que organitza Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Òmnium Selva Marítima. Els Premis VOC són un projecte impulsat per Òmnium amb l’objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.


La mostra tindrà lloc al Teatre de Blanes la setmana vinent durant dos dies consecutius: el dijous 11 i el divendres 12 de febrer, totes dues jornades a la mateixa hora, les 8 del vespre. Cada sessió tindrà una durada d’uns 90 minuts aproximadament, i s’hi projectaran en total 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons d’aquesta nova edició.


Fotograma 'Els que callen', en projecció al Teatre de Blanes l'11 de febrer
En la primera sessió de l’11 de febrer es projectaran ‘Panteres’, d’Èrika Sánchez; ‘París, la meca del parkour’, de Biel Macià; ‘Emília’, de Cristina Guillen; ‘Tristos Tòpics’, de Joanic Geniüt; i ‘Els que callen’, d’Albert Folk. En la segona sessió consecutiva de l’endemà divendres 12 de febrer serà el torn de ‘Camí d’Àrreu’, d’Aleix Gallardet; ‘L’estrany’, d’Oriol Guanyabens; ‘Redempció’, de Miguel Llorens; ‘Renaixem’, de David Segarra; i ‘Preludi’, d’Adrià Guxens. Les entrades per assistir-hi són gratuïtes, i cal obtenir-les des del portal web oficial: www.voc.cat

Promoció de la Llengua Catalana al sector Audiovisual

VOC, Versió Original en Català significa exactament això, amb l’objectiu de promocionar l’ús de la llengua catalana al sector de l’audiovisual. Es tracta de potenciar que els nous talents emergents escullin el català com a llengua vehicular per a les seves creacions. A més a més, cada treball és un nou mitjà per ajudar a fer sentir la veu creativa dels seus autors amb les seves vivències emocionals farcides de present, amb ànsies de canviar el futur.


Fotograma de 'Panteres', en projecció al Teatre de Blanes l'11 de febrer
Amb motiu de l’actual context de la pandèmia, que ha obligat a repensar i redissenyar festivals i mostres cinematogràfiques arreu del món, aquesta cinquena edició es farà en un format híbrid. Per això, la projecció dels curtmetratges i documentals està previst que s’aculli arreu d’una trentena de municipis de Catalunya. Així, a banda de Blanes, la mostra VOC també s’acollirà a Vic, Lleida, Manresa, Reus, Barcelona, Banyoles, Tàrrega i La Seu d’Urgell, entre d’altres localitats.


Fotograma 'Renaixem', en projecció al Teatre de Blanes el 12 de febrer
Els treballs que es projectaran competeixen pels quatre premis que preveu el certamen: ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental’, dotat amb 4.000€; ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge Documental’, amb 1.000€; ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 4.000€; i ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 1.000€.
Data de realització: 02/04/2021 | Data de la darrera actualització: 02/04/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300