Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament farà dues sessions informatives dimarts i dimecres al Teatre de Blanes pels membres de les Meses Electorals del 14-F


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/08/2021 12:51:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNAL’Ajuntament farà dues sessions informatives dimarts i dimecres al Teatre de Blanes pels membres de les Meses Electorals del 14-F

S’explicarà tant el funcionament de la mecànica habitual en tots els comicis, com les mesures sanitàries que se seguiran

Cada vegada que hi ha una comtessa electoral, l’Ajuntament de Blanes organitza una sessió informativa adreçada explícitament als membres de les meses dels Col·legis Electorals que hi haurà aquell dia. A Blanes hi ha un total de 40 Meses Electorals repartides arreu de 16 Col·legis Electorals, i en cadascuna de les meses ha d’haver-hi un president i dos vocals.


Eleccions Presidencials República Dominicana - Seu Exterior a Blanes, 5 Juliol 2020
La sessió informativa ajudarà als membres de les meses perquè sàpiguen quines seran les seves funcions, deures i responsabilitats durant la jornada electoral. El sorteig per designar els membres de les meses va escollir un total de 360 persones, ja que cal comptar amb dos substituts dels tres càrrecs en cadascuna de les 40 meses. És a dir hi ha 9 persones escollides per cada mesa electoral: president i dos suplents; 1er vocal i dos suplents; i 2on vocal i dos suplents.

Dues reunions informatives dimarts i dimecres, 9 i 10 de febrer

Habitualment se sol celebrar una única sessió informativa al Teatre de Blanes però, donat que amb les mesures de contenció COVID l’aforament d’aquest recinte és de 200 persones, s’han hagut de convocar dues reunions per poder preveure que tothom pugui assistir-hi. Les dues sessions tindran lloc dimarts i dimecres, 9 i 10 de febrer, a les 7 del vespre, i se’ls ha comunicat als interessats i interessades a través de correu postal.


La secretària accidental de l’Ajuntament de Blanes, Neus Serra, s’encarregarà d’alliçonar sobre la logística del funcionament de les meses electorals, ajudada per un Power Point en pantalla. Per la seva banda, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, explicarà totes les mesures sanitàries COVID que s’aplicaran a totes les seus electorals.

En aquest darrer sentit, el cap de Protecció Civil s’ajudarà d’un simulacre de Mesa Electoral que s’instal·larà a l’escenari del Teatre. Els futurs membres de les meses del proper diumenge 14 de Febrer podran veure una simulació del què es trobaran diumenge vinent perquè tot el què han de tenir en compte sigui més entenedor a nivell pràctic.

Precedent Eleccions COVID a Blanes: Presidencials Dominicanes Juliol ‘20

A Blanes no serà la primera vegada que tenen lloc unes eleccions legislatives marcades per les mesures sanitàries COVID. El passat 5 de juliol l’Ajuntament de Blanes va cedir el local de l’Associació de Veïns de Mas Borinot perquè fos una de les seus exteriors per votar a les Eleccions a la República Dominicana, les primeres que es van fer a l’Amèrica Llatina des que va començar la pandèmia.


Les mesures sanitàries que es van adoptar a la seu electoral de Blanes van ser similars a les que hi hauran aquest proper diumenge. Així, hi haurà la presa de temperatures de tots els i les votants que entrin als diferents Col·legis Electorals, serà imprescindible l’ús de la mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic, i caldrà respectar en tot moment les distàncies de seguretat.



Data de realització: 02/08/2021 | Data de la darrera actualització: 02/08/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300