Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes guanya des d’avui major fluïdesa de trànsit amb l’obertura de gairebé tot el Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/08/2021 12:34:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes guanya des d’avui major fluïdesa de trànsit amb l’obertura de gairebé tot el Pla Parcial Costa Brava

L’obertura del 95% dels vials afavoreix des d’aquest dilluns un millor accés a l’Escola Sa Forcanera i a la Carretera GI-682 amb una nova incorporació, entre d’altres avantatges

Aquest matí s’han obert al trànsit rodat els nous trams dels vials que transcorren pel Pla Parcial Costa Brava, la nova zona d’expansió del municipi. Es tracta de diversos carrers i avingudes que travessen el pla urbà, que ara ja compta amb un 95% de la seva superfície total obert a la circulació. Això facilitarà des d’ara una major fluïdesa del trànsit rodat.


Retirada tanques Pla Parcial Costa Brava, aquest matí
Es tractava d’una posada en marxa molt esperada, no tan sols pels veïns de la zona, sinó també per tots els blanencs i blanenques en general, ja que el pla està situat en un dels nuclis d’accés principals de la vila on comença la Costa Brava. Situat a l’extrem nord-est, abasta uns terrenys compresos entre la rotonda de Mas Borinot i la dels Focs, al costat dret de la Carretera d’Accés a la Costa Brava en direcció a Lloret.

Simbòlica posada en marxa de la nova circulació

L’obertura d’aquests nous trams era molt desitjada, i per aquest motiu avui al matí s’ha celebrat un senzill acte per festejar-ho. Representants de l’empresa constructora i de la Junta de Compensació del Pla Parcial, acompanyats del president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, Miguel Gallego; el cap de la Policia Local, Joan Garcia; l’Interventor de l’Ajuntament, Paco Lucio, i altres tècnics municipals, han fet una simbòlica retirada de la darrera tanca que barrava la circulació al tram occidental de l’Avinguda Parlament, davant l’Escola Sa Forcanera


Retirada de la darrera tanca davant l'Escola Sa Forcanera
Tant aquest matí com els darrers dies s’ha estat treballant en la senyalització vertical i horitzontal que mancava per instal·lar, després que la Unitat de Trànsit de la Policia Local ha mantingut diverses trobades amb l’entitat veïnal per tractar diversos aspectes quant a la direccionalitat d’aquest veïnat. Per la seva banda l’empresa de neteja i recollida d’escombraries, Nora, també ha reforçat i millorat les illes de contenidors al voltant de la zona que ha quedat oberta.

Millor fluïdesa de trànsit a l’Escola Sa Forcanera i a la GI-682

La nova zona que s’ha posat en funcionament abasta des de l’alçada de l’Escola Sa Forcanera fins a la rotonda que hi ha a tocar del Cementiri Municipal, on conflueixen els Carrers Andalusia, Santa Cecília, Ponent i Manel Carrasco i Formiguera. Aquest darrer comunica amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GIS-682, en un nou vial d’incorporació d’entrada i sortida que fins ara estava tancat al trànsit rodat.


Retirada tanques accés a la Carretera GI-682
Un dels principals avantatges que comportarà l’obertura d’aquest nou tram del Pla Parcial Costa Brava serà facilitar l’accés a l’Escola Sa Forcanera i a la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682. En relació al centre escolar, ara es podrà circular pel tram de l’Avinguda del Parlament que hi ha a la part de dalt de l’escola, que estava tancada, després que l’altra part ja portava funcionant des de fa mesos.


L'accés al Carrer Santa Cecília continua barrat
Quedarà encara una darrera fase, la que comprèn el tram entre la rotonda del Cementiri Municipal i el Carrer Anselm Clavé a través del Carrer Santa Cecília, on s’hi ha de construir una rotonda. A partir d’ara, però, ja serà possible circular directament des del Cementiri fins a Mas Borinot i Valldolig a través de l’Avinguda Parlament, sense necessitat de donar una gran volta com fins ara. De moment, doncs, el tram comprès entre la rotonda del cementiri i el Carrer Anselm Clavé està tancat al trànsit.

La nova zona d’expansió de Blanes

El primer tram del Pla Parcial que es va obrir al trànsit rodat va ser a principis de juliol de l’any 2018, coincidint amb la finalització de la primera fase d’urbanització del projecte. La Policia Local va encarregar-se de tots els canvis necessaris perquè els nous vials s’integressin als circuits circulatoris que llavors estaven vigents, aprofitant-se per introduir-hi algunes millores.


Rotonda del cementiri que connecta Avinguda del Parlament,
Carrer Andalusia i Carrer Santa Cecília (encara tancat)
amb la Carretera GI-682
Les màquines havien començat a treballar en la Urbanització del Pla Parcial Costa Brava l’any anterior, a principis de febrer del 2017, després que el projecte s’havia aprovat el 31 de gener de l’any 2008. Les obres que impulsa una Junta de Compensació privada comptaven amb un pressupost d’execució material de prop de 9 M€, i en la seva gran extensió s’hi inclou una part de polígon comercial on recentment s’han obert tres grans superfícies: Decathlon, Consum i Aldi.

Durant els anys 2008 i 2009 es van efectuar obres corresponents a l’obertura de carrers, moviment de terres i endegament d’algunes rieres i una zona molt concreta. Finalment, però, el setembre del 2009 la Junta de Compensació del pla parcial va comunicar a l’Ajuntament de Blanes la suspensió de les obres coincidint amb l’agudització de la crisi.


Retirada tanques Avinguda Parlament, davant Escola Sa Forcanera
Posteriorment, a petició del consistori, durant l’any 2010 es van realitzar unes obres d’urbanització a la zona de l’equipament municipal de l’Escola Sa Forcanera, amb l’objectiu que la Generalitat pogués executar la construcció d’aquest nou edifici. Per últim, el setembre del 2016, la Junta de Compensació va presentar una modificació del projecte original que, després d’incorporar diversos canvis a petició de l’Ajuntament de Blanes, es va aprovar al 2017.Data de realització: 02/08/2021 | Data de la darrera actualització: 02/08/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300