Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes confia comptar amb tots els membres necessaris per constituir les meses dels 16 Col·legis Electorals


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/09/2021 09:00:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

URNABlanes confia comptar amb tots els membres necessaris per constituir les meses dels 16 Col·legis Electorals

La Junta Electoral de Zona ha rebut 81 al·legacions per no haver d’estar en alguna de les meses distribuïdes a Blanes, i l’Ajuntament ja ha començat a notificar als membres en reserva

Quan falten cinc dies perquè tinguin lloc les Eleccions del 14-F, l’equip pluridisciplinar de l’Ajuntament de Blanes segueix treballant intensament perquè tot estigui a punt diumenge, i els comicis puguin celebrar-se amb tota normalitat. Arreu de Catalunya, una de les temences que hi ha és que no es puguin constituir totes les meses dels Col·legis Electorals per l’elevat nombre d’al·legacions que s’han cursat per excusar la seva presència.


Imatges d'Arxiu: Eleccions Generals 10 Novembre 2019
A l’Ajuntament de Blanes es confia poder comptar amb tots els membres necessaris per constituir les 40 meses distribuïdes en 16 Col·legis Electorals que hi ha arreu del municipi. Per complimentar totes les meses es necessiten un total de 120 persones -1 president i 2 vocals per a cadascuna de les 40 meses-, i inicialment es van enviar les corresponents notificacions per als titulars i suplents adreçades a un total de 360 persones.

La JEZ ha rebut 81 al·legacions per no haver d’estar a les meses

Des que es van començar a enviar les notificacions als titulars i suplents, la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Santa Coloma de Farners ha rebut 81 al·legacions per no haver d’estar a les meses de Blanes. D’aquest total, la JEZ ha admès a tràmit un total de 70 al·legacions, mentre que n’ha rebutjat 11. La major part han adduït motius sanitaris, tot i que també n’hi ha relacionades amb obligacions familiars i professionals.

A mesura que es confirma l’acceptació d’al·legacions, l’Ajuntament ja han començat a notificar als membres que estaven en reserva, que ja havien estat prèviament seleccionats, però als quals no s’havia comunicat encara el seu nomenament. I és que el passat 20 de gener, quan va tenir lloc el Ple Extraordinari per fer el sorteig dels membres de les meses electorals, no tan sols es van triar els 360 membres inicials.


També es van escollir unes altres 360 persones, que són les que formen part de la llista de ‘reserves’ per cobrir les vacants dels 360 primers membres escollits. En total, doncs, s’han triat 720 persones. Tenint en compte que en fan falta 120, es confia que no hi haurà cap problema per poder constituir les 40 meses, per això s’ha descartat haver de convocar un nou ple per triar més persones.

Reunions informatives dimarts i dimecres al Teatre de Blanes

Precisament avui dimarts i demà dimecres s’han convocat mitjançant correu postal sengles reunions informatives pels membres titulars, suplents i reserves que hauran de formar part d’alguna de les 40 meses electorals el proper diumenge. Les dues sessions tindran lloc tant avui com demà a les 7 del vespre al Teatre de Blanes, amb l’objectiu d’ajudar als futurs membres de les meses perquè sàpiguen quines seran les seves funcions, deures i responsabilitats durant la jornada electoral.


Durant la reunió també se’ls explicaran les mesures sanitàries COVID que s’aplicaran a totes les seus electorals. Perquè sigui més entenedor, a la segona part de la sessió d’avui i demà està previst que es faci un Simulacre de Mesa Electoral que s’instal·larà a l’escenari del Teatre de Blanes, amb tots els elements sanitaris i de seguretat que hi haurà diumenge.



Data de realització: 02/09/2021 | Data de la darrera actualització: 02/09/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300