Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull la primera de les dues sessions informatives pels membres de les Meses Electorals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/09/2021 10:08:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull la primera de les dues sessions informatives pels membres de les Meses Electorals

S’ha fet aquest vespre, i ha inclòs un simulacre de votació amb les mesures sanitàries que hi haurà diumenge a tots els Col·legis Electorals

El vespre d’aquest dimarts ha tingut lloc al Teatre de Blanes la primera de les dues sessions informatives organitzades per l’Ajuntament de Blanes per a totes aquelles persones que han estat convocades per formar part de les meses electorals. A diferència de les sessions que ja se solen fer de manera habitual a Blanes cada cop que hi ha una comtessa electoral, en aquesta ocasió s’han hagut de fer dos canvis principals.


El primer ha estat que, per poder respectar les mesures de distanciament per contenir l’expansió de la COVID-19, enlloc de fer-se una sessió se’n faran dues, de manera que després de la que s’ha fet avui, demà n’hi haurà una segona. Això és perquè l’aforament permès actualment al Teatre, 200 persones, no és suficient per enquibir les 360 persones que s’han convocat per cobrir els càrrecs titulars i suplents arreu de les 40 meses repartides en 16 Col·legis Electorals.


La reunió ha comptat amb dues parts prou diferenciades. En la primera la secretària accidental de l’Ajuntament de Blanes, Neus Serra, s’ha encarregat d’explicar la logística de funcionament de les meses electorals, així com els deures i responsabilitats del president i vocals que en formaran part. També els ha explicat tota la mecànica que té a veure amb el funcionament administratiu de les votacions i tots els passos que caldrà seguir diumenge.

Simulacre de votació en un Col·legi Electoral

El segon canvi que s’ha hagut d’introduir és que necessàriament la sessió ha comptat amb una segona part on s’han explicat totes les mesures COVID que es desplegaran en cadascuna de les 16 seus que allotgen els respectius Col·legis Electorals. En aquest cas l’encarregat d’explicar-ho ha estat el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui és el Responsable COVID de l’Administració local.


És la persona designada per ajuntament, que actua com a representant de la institució en matèria sanitària, i que s’està encarregant de coordinar tots els preparatius d’aquest àmbit per a la celebració de les eleccions, així com la interlocució única amb l’Oficina de Seguretat Sanitària. Durant la seva explicació, ha ensenyat tot el material sanitari i de protecció de què disposaran: mascaretes, guants, temperatura, pantalla, bata, gel hidroalcohòlic i esprai per netejar.

Homenatge al Voluntariat que han fet material sanitari COVID

Amb l’ajuda de tres voluntàries, s’ha escenificat quin aspecte tindran totes les meses electorals diumenge vinent, i s’ha mostrat tant amb un vídeo com a nivell pràctic quina és la manera adequada per posar-se una bata de protecció. Coincidint amb aquest moment, el cap de Protecció Civil ha volgut homenatjar a tots els col·lectius de voluntaris i voluntàries que va estar treballant desinteressadament durant la primera etapa de la COVID cosint i muntant material de protecció sanitària per fer arribar als ambulatoris, hospitals i residències de gent gran.


L’homenatge ha consistit en què, enlloc de posar-se la bata EPI de què disposaran diumenge vinent els membres de les meses, Josep Lluis Pouy s’ha vestit amb una bata feta amb bosses d’escombraries. És una de les mateixes que elaboraven un dels grups de voluntàries, les mateixes que també van servir als professionals sanitaris per salvar vides a l’hora que es protegien del coronavirus.


Aquesta segona part dedicada als aspectes sanitaris ha estat la que ha aixecat un major nombre de preguntes. Tant és així, que finalment la sessió s’ha allargat fins gairebé passades les 9 de la nit. Demà dimecres hi haurà la segona reunió adreçada única i exclusivament a les persones que han estat designades per formar part de les meses electorals a Blanes: tant titulars com suplents. Serà, igual que s’ha fet avui, a les 7 del vespre al Teatre de Blanes.


Data de realització: 02/09/2021 | Data de la darrera actualització: 02/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300