Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença a Blanes el muntatge del material i mobiliari necessaris per a les Eleccions 14-F


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2021 11:42:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença a Blanes el muntatge del material i mobiliari necessaris per a les Eleccions 14-F

S’han d’habilitar 16 Col·legis Electorals que allotgen 40 meses arreu de tot el municipi, primer amb el material de votació, i després amb el de protecció sanitària

A partir d’aquest dimecres es pot dir que a Blanes ja ha començat el veritable compte de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya que ens esperen diumenge vinent, 14-F. I és que si fins ara l’equip pluridisciplinar, format per tècnics i regidors de diversos departaments de l’Ajuntament de Blanes, ha estat treballant des de l’octubre en els preparatius, avui ha començat la transformació i adequació dels locals que han d’allotjar els Col·legis Electorals perquè garanteixin a l’hora el dret a vot i la protecció sanitària COVID.


Efectius dels Serveis Municipals descarreguen i instal·len el material
a les seus dels Col·legis Electorals
S’han d’habilitar un total de 16 seus, que acullen les 40 meses electorals que corresponen a Blanes, distribuïdes arreu del municipi. Hi ha Col·legis Electorals que allotjaran una mesa única fins a seus que n’allotjaran un màxim de cinc meses, el què compta amb un major nombre.

Protocol de seguretat COVID en el muntatge dels Col·legis Electorals

A totes les seus electorals s’hi ha de muntar les taules que han d’allotjar les urnes, que han de guardar una distància de 2 metres entre elles; i en cada mesa electoral
els seus components -president i 2 vocals-, han de guardar una distància d’1’5 metres entre ells. També cal que guardin una distància suficient les corresponents cabines de votació que garanteixen la intimitat dels votants en cas que no portin les butlletes des de casa, o bé no vulguin triar-la davant de la resta de la gent.


En aquesta ocasió, en cada local hi haurà una doble senyalització. D’una banda, la que té a veure directament amb el procés de votació, i de l’altra la de caràcter sanitari. Pel que fa al primer cas, s’informa del número de la mesa i districte al qual correspon, així com la distribució de votants en cas que hi hagi més d’una mesa en aquella seu. Habitualment la distribució dels votants és de la lletra A a la L, i de la M a la Z, però també hi ha Col·legis Electorals en què la distribució és de la A a la K i de la L a la Z.


Avui també s’han començat a distribuir als Col·legis Electorals les paperetes dels partits que concorren, així com la resta de material de què disposaran els membres de les meses. És a dir: bolígraf, retolador i regle d’ús personal i intransferible, així com les actes que s’han de complimentar, el Manual d’Instruccions pels membres de les meses i altres tipus de material.

Muntatge dels Col·legis Electorals en tres etapes

En aquesta ocasió, el muntatge dels Col·legis Electorals tindrà tres etapes prèvies perquè tot estigui a punt diumenge vinent. La primera fase ha començat avui amb el muntatge dels elements exclusivament relacionats amb el procés electorals, és a dir: per exercir el dret a vot.

A mesura que es vagi enllestint el muntatge dels elements de les 16 seus vindrà la segona etapa, quan l’equip que s’encarrega de vigilar i controlar l’aspecte sanitari, el de protecció COVID, instal·larà el seu corresponent material. Es tracta de senyalitzar les entrades i sortides, que han de ser clarament visibles perquè la ciutadania pugui mantenir en tot moment la necessària distància de seguretat. En aquest darrer sentit, sempre que sigui possible, hi haurà entrades i sortides independents perquè no es creuin.


L’interior dels locals es senyalitzarà amb marques a terra les posicions en què s’han d’estar esperant a les cues de votació, garantint una distància de seguretat d’1’5 metres. També hi haurà cartells per indicar qüestions de necessitat bàsica, com per exemple que els lavabos i ascensors, en cas que n’hi hagi, estan restringits per a emergències, entre d’altres.

Finalment, un cop els 16 Col·legis Electorals tinguin tot el material de vot necessari pel procés electoral, així com els elements de protecció sanitària anti-COVID, arribarà la tercera fase. Es tracta de la neteja i desinfecció a fons que es farà de totes les seus, que quedaran clausurades i sense possibilitat que s’hi pugui entrar fins diumenge vinent.
Data de realització: 02/10/2021 | Data de la darrera actualització: 02/10/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300