Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha començat avui a administrar vacunes COVID als col·lectius professionals prioritzats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/10/2021 04:24:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha començat avui a administrar vacunes COVID als col·lectius professionals prioritzats

És un dels 4 punts de la Regió Sanitària de Girona on es faran vacunacions. L’Ajuntament de Blanes col·labora amb el Departament de Salut en la cessió de locals on s’hi allotgen

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes allotja des d’avui un dels 37 punts de vacunació d’arreu de Catalunya on s’han començat a administrar les primeres vacunes contra la COVID de Moderna i AstraZeneca. La vacunació ha començat a les tres de la tarda i està previst que s’allargui fins a les set, el mateix horari que també es farà els dos següents dies: demà dijous i l’endemà divendres .


Sala de Plens, administració primeres dosis de la vacuna
L’Ajuntament de Blanes col·labora amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya cedint espais municipals perquè s’hi allotgin les vacunacions. Els professionals sanitaris que s’encarreguen d’administrar les vacunes són el personal del Centre d’Atenció Primària de Blanes, que s’ha encarregat de fer les gestions amb representants del consistori per muntar tota la logística necessària.

Gran expectació en aquesta primera jornada, amb més de 200 dosis

La primera jornada d’aquest dimecres ha aixecat una gran expectació, i quan eren les tres de la tarda ja hi havia una llarga cua de més d’una cinquantena de persones que esperaven a la porta de la Sala de Plens, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. Aquest dimecres hi havia preparades més de 200 dosis per donar resposta als col·lectius professionals prioritzats de la Regió Sanitària de Girona a qui s’havia notificat.


Cues davant l'edifici de l'Ajuntament de Blanes
La vacuna s’està administrant al personal de les farmàcies, fisioterapeutes, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i optometristes. A més a més, també es vacunarà als membres de col·lectius essencials, com ara professionals dels cossos de seguretat i emergències, és a dir: Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com als Mossos d’Esquadra i Bombers.

Blanes, un dels 4 punts de vacunació arreu de la Regió Sanitària de Girona

A la Regió Sanitària de Girona només hi ha quatre poblacions que hagin començat aquesta fase de vacunació COVID. A banda de Blanes, també s’està fent a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona; al Teatre Jardí de Figueres; i al Casal Marià d’Olot. La Sala de Plens on s’allotjarà durant aquesta setmana ja va ser l’escenari on es van fer vacunacions contra la grip el passat mes de novembre.


Durant aquesta setmana l’Ajuntament ha cedit la Sala de Plens, un dels locals on ja es van allotjar les vacunes contra la grip que va administrar el CAP-2 el passat mes de novembre. A partir de la setmana vinent, a Blanes les vacunacions contra la COVID se seguiran administrant en un local social, i en principi està previst que segueixin almenys fins a finals de febrer, tot i que molt probablement s’hauran d’allargar fins al març.


A partir del 15 de febrer, dilluns vinent, les vacunes es continuaran administrant en un local social municipal que ha cedit l’Ajuntament de Blanes, comptant amb el suport de l’Associació de Veïns del barri i, a diferència d’aquesta setmana, es faran amb horari partit: matí i tarda. L’organització de les vacunacions, coordinades a través del CAP2 de Blanes, s’han fet conjuntament a través dels respectius col·legis professionals. En aquest sentit, tots i totes les qui hagin expressat el seu desig de ser vacunats, han rebut o rebran un SMS amb la citació.
Data de realització: 02/10/2021 | Data de la darrera actualització: 02/10/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300