Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acull aquests dies la ‘5a Mostra dels Premis VOC’ d’Òmnium Cultural


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/12/2021 12:15:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acull aquests dies la ‘5a Mostra dels Premis VOC’ d’Òmnium Cultural

Aquest divendres al vespre es farà la segona i darrera sessió dels curtmetratges i documentals que opten als guardons

El Teatre de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dijous la primera de les dues sessions que es faran a la vila on comença la Costa Brava de la ‘5a Mostra dels Premis VOC d’Òmnium Cultural. L’experiència culminarà el vespre d’avui divendres amb la segona i darrera sessió, totes dues amb entrades gratuïtes, que encara es poden obtenir a través de www.voc.cat


Teatre de Blanes, a punt per les primeres projeccions
de la 5a Mostra de Premis VOC
Totes dues projeccions s’han programat a les 8 del vespre, amb una duració aproximada d’uns 90 minuts, és a dir: una hora i mitja. En total, al llarg de les dues sessions, s’hauran projectat un total de 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals que opten als guardons d’aquesta nova edició.


Rebuda del públic i validació d'entrades gratuïtes al
vestíbul del Teatre de Blanes
A diferència de les sessions teatrals, el públic podia escollir la butaca on seure, ja que s’han senyalitzat amb la normativa COVID, que marca la delimitació d’aforament del 50%. La Mostra dels Premis VOC està organitzada per Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i Òmnium Selva Marítima.

Sessió inaugural reivindicativa: ‘La Cultura és Segura’

Els Premis VOC són l’acrònim de ‘Versió Original en Català’, i el seu objectiu és justament aquest: promoure la projecció audiovisual en llengua catalana. Si aquesta ja és clarament una declaració d’intencions, en la sessió inaugural d’aquest passat dijous s’hi va afegir una altra reivindicació. Abans de la primera projecció d’ahir es va adreçar al públic assistent Ma Àngels Vázquez en nom d’Òmnium.


Benvinguda de Ma Àngels Vázquez als espectadors
A banda de recordar els objectius que menen els guardons cinematogràfics, també va reivindicar el què des del sector cultural no es cansen de repetir: ‘La Cultura és Segura’. De fet, el passat 20 de juliol Òmnium Cultural es va adherir al manifest ‘Cultura Segura’ per fer costat al sector cultural. Per això, les projeccions s’estan fent complint la normativa dels protocols acordats amb el PROCICAT, s’ha reduït l’aforament al % indicat, i es disposa de control d’aforaments i registres d’usuaris.


Albert Sanz i Olga López
Un altre tret diferencial d’aquesta experiència és la voluntat que la cultura sigui accessible a tothom, i per això les entrades per assistir als visionats són totalment gratuïtes. La sessió inaugural d’aquest passat dijous la van encapçalar el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i la tinenta d’alcalde de Serveis Jurídics, Educació i Patrimoni de l’Ajuntament de Blanes, Olga López.

Projecció de 6 curtmetratges i 4 documentals

Al llarg de les dues sessions s’hauran projectat 6 curtmetratges de ficció i 4 documentals. Ahir dijous va ser el torn de ‘Panteres’, d’Èrika Sánchez; ‘París, la meca del parkour’, de Biel Macià; ‘Emília’, de Cristina Guillen; ‘Tristos Tòpics’, de Joanic Geniüt; i ‘Els que callen’, d’Albert Folk. Per la seva banda, avui divendres s’oferiran ‘Camí d’Àrreu’, d’Aleix Gallardet; ‘L’estrany’, d’Oriol Guanyabens; ‘Redempció’, de Miguel Llorens; ‘Renaixem’, de David Segarra; i ‘Preludi’, d’Adrià Guxens.


'Panteres', un dels films projectats en la primera
sessió d'aquest passat dijous
Totes les pel·lícules que s’hauran projectat a Blanes competeixen pels quatre premis que preveu el certamen: ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental’, dotat amb 4.000€; ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge Documental’, amb 1.000€; ‘Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 4.000€; i ‘Premi del Públic al Millor Curtmetratge de Ficció’, amb 1.000€.


D’aquesta manera, es vol potenciar que els nous talents emergents escullin el català com a llengua vehicular per a les seves creacions. A més a més, cada treball és un nou mitjà per ajudar a fer sentir la veu creativa dels seus autors amb les seves vivències emocionals farcides de present, amb ànsies de canviar el futur.Les projeccions s’estan acollint aquests dies arreu d’una trentena de municipis de Catalunya. Així, a banda de Blanes, la mostra VOC s’haurà fet a Vic, Lleida, Manresa, Reus, Barcelona, Banyoles, Tàrrega i La Seu d’Urgell, entre d’altres.
Data de realització: 02/12/2021 | Data de la darrera actualització: 02/12/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300