Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el 10Ŕ Dia Mundial de la RÓdio que s’escau el dissabte 13 de febrer amb diverses activitats


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 02/12/2021 12:09:04 PM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes celebra el 10Ŕ Dia Mundial de la RÓdio que s’escau el dissabte 13 de febrer amb diverses activitats

RÓdio Blanes emetrÓ una programa especial a les 4 de la tarda, i la Biblioteca ha fet una ‘Taula de Llibres’ i un programa de rÓdio sobre el 18Ŕ aniversari que ha complert la biblio aquest 2021

Des de fa uns quants anys, Blanes viu el Dia Mundial de la RÓdio que se celebra el dissabte 13 de febrer amb diverses activitats organitzades per RÓdio Blanes –l’emissora municipal de la vila- i la Biblioteca Comarcal. El Dia Mundial de la RÓdio va ser proclamat l’any 2011 pels Estats Membres de la UNESCO, i va ser adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any segŘent, al 2012.


Taula de Llibres i Material Radiof˛nic al vestÝbul de la Biblioteca Comarcal
Va ser llavors quan es va decidir que el 13 de febrer esdevinguÚs el ‘Dia Mundial de la RÓdio’, que aquest 2021 compleix els seus primers 10 anys de commemoraciˇ, i mÚs de 110 anys des del naixement de la posada en marxa de l’experiŔncia radiof˛nica. En aquesta ocasiˇ, les mesures per contenir l’expansiˇ de l’epidŔmia COVID-19 han provocat que les principals activitats que es faran a Blanes siguin necessÓriament telemÓtiques, llevat d’una excepciˇ.

Programa Especial a RÓdio Blanes i altres ingredients

En el cas de RÓdio Blanes, ha preparat un programa especial que s’emetrÓ aquest dissabte 13 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la RÓdio, a partir de les 4 de la tarda. Es podrÓ seguir pel 97.7 FM de l’emissora, aixÝ com per streaming a travÚs de la seva web https://www.radioblanes.cat/

Durant mÚs de dues hores i mitja el programa comptarÓ amb les aportacions que faran els colĚlaboradors i oients de RÓdio Blanes. Les intervencions parlen sobre quŔ ha significat el mˇn de la rÓdio a la seva vida, ja sigui com a conductors i conductores de programes, o bÚ senzillament com oients, completat per una peticiˇ musical amb una canšˇ que tingui un significat especial per aquella persona, i que acompanyarÓ el seu fragment de veu enregistrat.


La commemoraciˇ del Dia Mundial de la RÓdio es completarÓ aquest mateix dissabte amb un especial a tots els programes que s’emeten aquest dia. Comenšant pel matiner ‘RaÝces’, i continuant per ‘Latineando’, ‘Engega’t’, ‘Bojos pel pop’, i ‘Heavy on the Rocks’. Hi ha haurÓ intervencions i peticions de l’audiŔncia, aixÝ com informacions relacionades amb el mˇn de la rÓdio, i la majoria de canšons dels espais faran referŔncia a la rÓdio.

La Biblioteca Comarcal tambÚ celebra el Dia Mundial de la RÓdio

Per la seva banda, la Biblioteca Comarcal de Blanes, dins del projecte ‘Biblioteca UNESCO’, ja fa uns quants anys que tambÚ celebra el Dia Mundial de la RÓdio. Fins al proper 20 de febrer, ha muntat una ‘Taula de Llibres’ al vestÝbul de l’equipament cultural, on hi ha llibres que tracten sobre aquest mitjÓ de comunicaciˇ, aixÝ com objectes relacionats amb el mˇn de la rÓdio.
D’altra banda, aquest passat dijous RÓdio Blanes va emetre dins el seu programa ‘La Taverna’ un apartat especial dedicat als 18 anys que ha complert aquesta setmana la Biblioteca Comarcal. MÚs concretament, va ser el dilluns 8 de febrer, i en aquest cas la commemoraciˇ ha quedat plasmada a travÚs de la conversa entre dues de les persones que treballen a la Biblioteca Comarcal, que fan un recorregut per aquests 18 anys.


Sˇn Montse Mateu, tŔcnica auxiliar de biblioteca, i Conchi Fernßndez, bibliotecÓria, i la seva intervenciˇ estÓ tractada en forma de conversa, recordant anŔcdotes i peripŔcies viscudes a l’equipament cultural. El programa ‘La Taverna’, dins del qual s’ha incl˛s aquest especial sobre els 18 anys de la Biblioteca, es repeteix aquest diumenge a les 11 del matÝ, i tambÚ es pot descarregar al web de RÓdio Blanes.
Data de realitzaciˇ: 02/12/2021 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 02/12/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300