Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Última reunió informativa a Blanes pel 14F per als representants de l’administració pública que seran als 16 Col·legis Electorals


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/13/2021 08:03:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesÚltima reunió informativa a Blanes pel 14F per als representants de l’administració pública que seran als 16 Col·legis Electorals

Un total de 19 treballadors de l’Ajuntament de Blanes donaran suport als membres de les meses al llarg de tota la jornada

Aquest passat divendres la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir la darrera reunió que s’haurà fet abans que diumenge vinent tinguin lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya. La trobada es va fer al migdia, i la van encapçalar la secretària accidental del consistori, Neus Serra, acompanyada dels caps de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy, respectivament.


Sala de Plens, divendres al migdia
L’objectiu va ser explicar a les persones que actuaran com a representants de l’administració pública a les seus electorals quines feines hauran de fer el proper diumenge. Hi haurà un total de 19 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes que exerciran aquesta funció de suport als membres de les meses electorals perquè puguin complir amb el seu deure.


Són 19 i no 16, el nombre de Col·legis Electorals, perquè s’ha considerat que hi ha seus amb un nombre de meses més gran en relació a les altres, i d’aquesta manera es podrà cobrir la seva funció de manera més eficaç que no pas si una sola persona se n’hagués de cuidar de totes. A Blanes hi ha Col·legis Electorals amb meses úniques, les que tenen 2 o 3 meses són les més nombroses, i finalment les que en tenen més són de 4, i hi ha una única seu amb el màxim nombre: 5 meses.

Constitució de la Mesa, Dades de Participació i Escrutini

Al llarg del dia, els representants de l’administració pública seran als Col·legis Electorals en quatre moments destacats. El primer serà en l’inici de la jornada electoral, a les 8 del matí, quan s’hagi de fer la constitució de la mesa electoral, un dels moments que es preveu que potser s’allargarà una mica més especialment aquest any, ja que caldrà comptar amb els tres membres a cada mesa, i probablement en aquesta ocasió caldrà de comptar amb suplents o inclús reserves.


Les dues següents intervencions dels representants de l’administració pública seran a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda, quan hauran de comunicar les dades de participació registrades fins llavors. Finalment, el quart moment serà el què s’allargarà més, quan es farà l’escrutini de les paperetes i fer dues actes; l’Acta d’Escrutini, que inclou els resultats de la votació, i l’Acta de la Sessió.

Nocions sobre seguretat i protecció sanitària a les seus electorals

A diferència d’anteriors ocasions, la trobada també es va haver de completar necessàriament amb l’element que diferencia aquesta comtessa electoral respecte d’altres convocatòries: l’inevitable context de la pandèmia i les mesures sanitàries de protecció COVID que caldrà tenir en compte. A les 19 persones de l’Ajuntament de Blanes que representaran l’administració pública se’ls subministrarà guants i una mascareta FFP2.


El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, durant la sessió informativa,
amb la secretària accidental, Neus Serra, i personal de Serveis Jurídics de l'Ajuntament
D’altra banda, tant el cap de la Policia Local com el cap de Protecció Civil van explicar altres aspectes de seguretat. Així, se’ls va recordar que hi haurà un Policia Local o un Mosso d’Esquadra en cada seu electoral, i des de Protecció Civil se’ls va enumerar les mesures preventives i de protecció durant la seva estada al Col·legi Electoral.



Data de realització: 02/13/2021 | Data de la darrera actualització: 02/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300