Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena dijous vinent el ‘Cicle de Cinema Gaudí’ amb la multipremiada i nominada ‘La Boda de Rosa’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/16/2021 12:39:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes estrena dijous vinent el ‘Cicle de Cinema Gaudí’ amb la multipremiada i nominada ‘La Boda de Rosa’

La sessió inaugural al Teatre de Blanes l’encapçalarà l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola

Els i les amants del setè art de Blanes que prefereixen veure les pel·ícules en pantalla gran, com ha de ser, estan d’enhorabona. Ara que han tancat temporalment les sales de cinema comercial de la vila, la opció que se’ls posa al seu abast té la doble finalitat de mantenir viva la cultura i el cinema que es produeix al país.


Fotograma de 'La Boda de Rosa', que estrena
dijous vinent el Cicle de Cinema Gaudí a Blanes
Es tracta del ‘Cicle de Cinema Gaudí’, que s’estrenarà dijous vinent, 18 de febrer, a les 8 del vespre al Teatre de Blanes. El tercer dijous de cada mes el cicle arribarà puntualment a Blanes, i proposarà una pel·lícula de producció catalana a un preu més assequible: 4€. Es tracta d’una de les principals novetats del nou programa del primer semestre 2021 d’aquest equipament cultural, i és una aposta que s’espera consolidar perquè perduri en el temps.

Estrena del cicle amb l’alcalde i la presidenta de l’acadèmia

Per donar-li a l’inici del cicle que tindrà lloc dijous la importància que es mereix, afegint-hi al mateix temps el glamour que tenen les estrenes cinematogràfiques, Blanes comptarà amb una visita singular que li afegirà la cirereta del pastís. Abans que comenci la projecció del film, faran un breu parlament al públic assistent l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.


La directora Icíar Bollaín durant el rodatge de la pel·lícula
El ‘Cicle de Cinema Gaudí’ està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català. L’objectiu és portar el cinema de producció catalana de qualitat i comercial arreu del territori a través d’una programació estable. Un cop al mes es projecten pel·lícules en passis únics, donant l’oportunitat de poder gaudir de bon cinema en català en bones condicions.

‘La Boda de Rosa’, d’Icíar Bollaín, amb Candela Peña i Sergi López

La sessió inaugural començarà amb la projecció de la coneguda ‘La Boda de Rosa’, un film que ja ha conreat diversos guardons, i que aspira a guanyar-ne més properament: als Premis Gaudí de Cinema en Català i als Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema Espanyol. Dirigida per Icíar Bollaín, està protagonitzada per Candela Peña, Nathalie Poza i Sergi López.


Candela Peña, protagonista del film, en una escena de 'La Boda de Rosa'
La trama central que dóna títol a la pel·lícula la protagonitza la Rosa, una dona a punt de complir els 45 anys que se n’adona que a la vida no ha fet sinó viure pels demés deixant-se a ella mateixa de banda. Al adonar-se, es rebel·larà contra ella mateixa per fer un gir radical de la seva existència. Decidida, vol engegar-ho tot a passeig i encetar una nova vida on el seu compromís sigui amb ella mateixa, i no pas envers els demés. Aviat descobrirà que això no és tan fàcil com es pensa, i toparà amb la incomprensió tant del seu pare com dels seus germans i la seva pròpia filla.

La projecció de ‘La Boda de Rosa’ serà doncs tota una oportunitat de veure un film interessant i que, a més a més, compta amb 8 nominacions als Premis Goya. Un d’ells és al millor film, i la resta són per a la directora, Icíar Bollaín; la pròpia protagonista, Candela Peña; així com dos dels actors que l’acompanyen: Candela Peña i Sergi López.

També està nominada per rebre el Premi Goya a la millor direcció, per Icíar Bollaín, que també podria rebre el premi al millor guió original, escrit conjuntament amb Alicia Luna. Per la seva banda, la cançó ‘Que no, que no’, de Maria Rozal´ també està nominada, de la mateixa manera que també ho està Paula Usero, en l’apartat de Millor Actiu Revelació, i Nathalie Poza com a Millor Actriu de Repartiment.


Pel que fa als Premis Gaudí, està nominada per a cinc guardons, inclosa al millor film en llengua o catalana. Mentre no es desfà la incògnita sobre els dos premis, val a dir que ‘La Boda de Rosa’ ja ha obtingut el Premi Especial del Jurat al Festival de Málaga a la millor actriu secundària per a Nathalie Poza. També compta amb 9 nominacions als Premis Feroz, que inclouen millor comèdia i direcció; així com als Premis Forqué, en què età nominada a millor pel·lícula, millor actriu i cinema en educació i valors.



Data de realització: 02/16/2021 | Data de la darrera actualització: 02/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300