Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes s’omple de públic en l’estrena del ‘Cicle de Cinema Gaudí’, encetat amb ‘La Boda de Rosa’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/19/2021 10:49:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes s’omple de públic en l’estrena del ‘Cicle de Cinema Gaudí’, encetat amb ‘La Boda de Rosa’

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, van encapçalar l’acte d’ahir

El tret de sortida del ‘Cicle de Cinema Gaudí’ a Blanes, que va tenir lloc la passada nit de dijous, va comptar amb tots els ingredients del què acostuma a ser una estrena cinematogràfica, sempre tenint en compte les mesures de contenció COVID. El Teatre de Blanes, on es faran les projeccions cada tercer dijous de cada mes, presentava gairebé la màxima ocupació que pot registrar seguint les mesures de protocol: unes 200 persones.


D'esquerra a dreta: Àngel Canosa, alcalde de Blanes; Isona Passola, presidenta
de l'Acadèmia del Cinema Català; i Albert Sanz, regidor de Cultura i Festes
I és que la ocasió s’ho mereixia. No passa cada dia que una població es pot ventar de ser una de les que allotja el ‘Cicle de Cinema Gaudí’, i en el cas de Blanes –on les sales de cinema comercial han deixat de funcionar temporalment- el setè art sempre ha tingut un gran recolzament i amants que el conreen. Per estrenar aquesta nova iniciativa, impulsada pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, es va comptar amb una presència singular.

Estrena del cicle amb l’alcalde i la presidenta de l’acadèmia

Per donar-li el glamour que tenen les estrenes cinematogràfiques, abans de començar la projecció es va adreçar al públic assistent l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, qui va venir a la població on comença la Costa Brava expressament per a la ocasió.


Les seves paraules de benvinguda es van tancar amb el lliurament d’un obsequi institucional de l’alcalde de Blanes a la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, una litografia del Templet de Linné. El batlle va explicar a Isona Passola que tracta d’un dels racons més visitats del municipi que, a més a més, ha estat recentment l’escenari de diverses pel·lícules i sèries de televisió.


Abans dels parlaments de benvinguda, l’alcalde i la presidenta ja havien immortalitzat la nit d’estrena amb una fotografia presa al costat d’un element molt cinematogràfic que hi ha al vestíbul del teatre: un projector de cinema. També va participar-hi el regidor de Cultura, Albert Sanz, qui va explicar a Isona Passola que es tracta del projector del Cine Club Fortuny, qui va cedir l’aparell perquè s’exposés permanentment en aquest equipament cultural que, al cap i a la fi, abans de ser teatre ja va ser sala de cine: el ‘Cinema Maryan’.

Sessió inaugural amb ‘La Boda de Rosa’

Per a la posada de llarg del cicle es va projectar un film multipremiat i multinominat, estrenat fa molt poc temps: ‘La Boda de Rosa’. Ja ha conreat diversos guardons, i aspira a guanyar-ne més properament: als Premis Gaudí de Cinema en Català i als Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema Espanyol. Dirigida per Icíar Bollaín, està protagonitzada per Candela Peña, Nathalie Poza i Sergi López.


La protagonista és Rosa, una dona a punt de complir els 45 anys que se n’adona que a la vida no ha fet sinó viure pels demés deixant-se a ella mateixa de banda. Al adonar-se, es rebel·larà contra ella mateixa per fer un gir radical de la seva existència. Aviat descobrirà que això no és tan fàcil com es pensa, i toparà amb la incomprensió tant del seu pare com dels seus germans i la seva pròpia filla.

La projecció de ‘La Boda de Rosa’ va ser ahir una oportunitat de veure un film interessant i que, a més a més, està nominat per a 8 Premis Goya i per a 5 Premis Gaudí. Mentre no es desfà la incògnita sobre els dos certàmens, val a dir que ‘La Boda de Rosa’ ja ha obtingut el Premi Especial del Jurat al Festival de Málaga a la millor actriu secundària per a Nathalie Poza. També compta amb 9 nominacions als Premis Feroz, i 3 nominacions als Premis Forqué.

El cicle continuarà el 18 de març amb ‘Terra de Telers’

El ‘Cicle de Cinema Gaudí’ preveu fer fins a quatre projeccions més, que continuaran el dijous 18 de març amb un altre film molt conegut: ‘Terra de Telers’, dirigit per Joan Frank Charanonsonnet. Està ambientat a principis del segle XX, i es tracta d’una pel·lícula nostàlgica que rememora les colònies tèxtils on milers de famílies catalanes i espanyoles van viure i treballar durant la primera meitat del segle passat.


Projecció de 'La Boda de Rosa' al Teatre de Blanes
Ho explica a través de la història de la protagonista, Julieta, a qui els espectadors acompanyen durant tota la seva vida, retratant els processos històrics que van tenir lloc a l’estat espanyol pels volts dels anys 20. El recorregut abasta des de la industrialització de Catalunya, passant per la Guerra Civil i la Dictadura, fins a la finalització d’aquest convuls període.

També compta amb diverses nominacions als Premis Gaudí d’enguany, igual que ‘Sentimental’, que es projectarà el 22 d’abril; i ‘La Vampira de Barcelona’, que compta ni més ni menys que amb 14 nominacions als Premis Gaudí, i es podrà veure al Teatre de Blanes el 20 de maig. Totes les sessions del ‘Cicle de Cinema Gaudí’ està previst que es programin el tercer dijous de cada mes a la mateixa hora: les 8 del vespre, i el preu de l’entrada és de 4€.
Data de realització: 02/19/2021 | Data de la darrera actualització: 02/19/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300