Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou el reciclatge d’envasos als escolars amb una sessió a 150 alumnes de l’Escola Carles Faust


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2021 10:28:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou el reciclatge d’envasos als escolars amb una sessió a 150 alumnes de l’Escola Carles Faust

S’ha fet aquesta setmana amb la màquina de retorn d’envasos que s’instal·la cada dilluns al Mercat dels Teixits del Passeig de Mar, que bescanvia envasos per vals de descompte

Aquesta setmana un grup de 150 alumnes de l’Escola Carles Faust han pogut experimentar al seu propi centre educatiu una experiència que s’acull a Blanes des de principis d’aquest mes, oberta a la participació de tothom. Es tracta de la màquina de retorn d’envasos que s’instal·la cada dilluns al matí al Mercat dels Teixits, al Passeig de Mar.


Jornada Reciclatge a l'Escola Carles Faust amb la màquina
de retorn d'envasos
Tots els nens i nenes van portar a l’escola una bossa amb envasos, i van poder comprovar in situ com funciona la màquina. Només cal dipositar l’ampolla, llauna o recipient de plàstic i/o metall i, un cop la màquina ha engolit l’envàs, prémer un botó per a obtenir el corresponent tiquet de descompte per comprar a qualsevol de les parades del mercat.


En definitiva, el què fa la màquina és bescanviar envasos per vals de descompte, i això és el què es van endur es escolars per dur-los a casa seva i lliurar-los als seus familiars o tutors perquè en fessin bon ús el proper dilluns. La seva bona acció, però, també va ser recompensada amb un altre obsequi que estava pensat per a ells: un Boc & Roll per embolcallar l’esmorzar, que substitueix els habituals envasos de plàstic o alumini per embolicar el clàssic entrepà.


Val a dir que els responsables de la màquina, ajudats per la cap d’inspecció de residus i neteja de l’Ajuntament de Blanes, Lara Salmeron, i l’educadora mediambiental, Raquel Teixidó, van afegir un punt de dificultat a l'experiència de la canalla, que aviat va aprendre què calia fer. I és que si es tiraven ampolles de plàstic, abans calia treure’ls els taps, que es dipositaven en un recipient a banda, ja que es col·labora amb la campanya solidària ‘Junts contra l’AME’, que recull taps de plàstic per lluitar contra l’Atròfia Muscular Espinal.

Tant l’experiència que ha tingut lloc aquesta setmana a l’Escola Carles Faust, com la que es fa cada dilluns al Mercat dels Teixits del Passeig de Mar, estan promogudes per l’Associació de Marxants de Comarques Gironines, conjuntament amb l’Àrea de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, que ha col·laborat activament en la seva organització. La suma d’esforços ha fet possible la posada en marxa d’una nova iniciativa que s’allargarà durant les properes setmanes.

Canviar Envasos per Vals de Descompte del Mercat

Cada dilluns al matí, coincidint amb el popular Mercat dels Teixits de Blanes que s’instal·la al Passeig de Mar, es col·loca un remolc amb una màquina de retorn d’envasos en la confluència del passeig amb el Carrer Ample. Qualsevol persona pot portar els seus envasos, brics, llaunes de beguda i de conserva, ampolles i recipients de plàstic, fins a un màxim de 15 envasos per persona i dia.


Lara Salmeron i Raquel Teixidó, tècniques del Departament de Residus i
Neteja de l'Ajuntament, amb el total d'envasos reciclats
Els envasos s’introdueixen a la màquina de reciclatge, que compta amb un responsable del seu funcionament, i per cada envàs es retornen 0’05 €, de manera que es podrà percebre fins a un màxim de 0’75€ per persona i dia, retornats a través d’un val de compra. Aquest tiquet es pot bescanviar comprant en qualsevol de les parades del Mercat dels Teixits de Blanes.


Posteriorment, l’Associació de Marxants de Comarques Gironines retornarà en diners els imports de tots els vals que els donin els paradistes, que així recuperaran les quantitats que hagin descomptat en la venda dels productes. D’aquesta manera, tothom acaba guanyant: a l’hora que es premia el reciclatge dels envasos de plàstic i llaunes, també es promou la compra al Mercat dels Teixits de Blanes.
Data de realització: 02/20/2021 | Data de la darrera actualització: 02/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300