Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes defensa la llibertat d’expressió i la lluita per la igualtat de les dones al ple municipal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/26/2021 09:01:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes defensa la llibertat d’expressió i la lluita per la igualtat de les dones al ple municipal

La sessió celebrada ahir al vespre ha aprovat sengles mocions per demanar l’indult pel raper Pablo Hasél, i amb motiu del Dia Internacional de les Dones del 8-M

Dues de les qüestions més destacades aprovades al ple municipal d’aquest mes de febrer, celebrat ahir al vespre, van ser sengles mocions tractades a la part final, abans de l’habitual apartat de Precs i Preguntes que tanquen les sessions ordinàries. La primera, amb motiu del 8M, va ser presentada conjuntament per Blanes En Comú Podem, Esquerra Republicana de Blanes i Junts per Blanes, i va prosperar amb la unanimitat de totes les forces polítiques, és a dir; amb el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans i el regidor no adscrit.


Imatges d'Arxiu: Lectura Manifest 8M del 2020
Enguany el 8M, el ‘Dia Internacional de la Dona’, se celebra sota el lema ‘Dones Líders: per un futur igualitari’. La resolució aprovada al ple municipal inclou nou punts d’acord, entre ells el compromís expressat explícitament per l’Ajuntament de Blanes de seguir treballant en l’efectivitat dels drets de les dones, adolescents i nenes amb procediments i mesures que promoguin la igualtat.


La resta de punts inclosos a l’acord són instar que en el nomenclàtor de Blanes hi hagi més noms de carrers i places protagonitzats per dones; promoure a les escoles i instituts la participació en activitats per a l’apoderament de les dones; i instar tots els grups municipals a dur a terme les propostes del Pla d’Igualtat de Blanes. Per últim, també es vol promoure la creació d’entitats de dones en l’àmbit local i reforçar els recursos del Servei de Polítiques d’Igualtat.

Defensa de la Llibertat d’Expressió a través del cas de Pablo Hasél

La segona moció, que també va ser presentada per les tres mateixes forces polítiques municipals, no va comptar en canvi amb el recolzament dels altres dos grups, que van votar-hi en contra, igual que el regidor no adscrit. La proposta d’acord és en defensa de la llibertat d’expressió, a través de demanar l’indult pel raper Pablo Hasél, empresonat la setmana passada per la lletra d’una cançó.


Ple Telemàtic 25 de febrer
A la moció es reitera el compromís del món local amb la llibertat d’opinió i expressió, així com en la defensa dels drets fonamentals; i manifesta explícitament el rebuig a qualsevol expressió de violència emparada en les legítimes protestes en defensa de la llibertat d’expressió. D’igual manera, promou una modificació del Codi Penal per despenalitzar aquest tipus de delictes i que es protegeixi la llibertat d’expressió enlloc de sancionar-la.

Cal recordar que a Blanes, igual que a la resta de Catalunya, l’estat espanyol i bona part del món occidental, el cas de Pablo Hasél ha generat una encesa controvèrsia, que va provocar que el debat de la moció es visqués amb especial intensitat per part de tothom. Després que el passat 16 de febrer diverses persones van participar en una concentració de suport al jove lleidatà, diumenge un grup de joves va pintar un mural reivindicatiu demanant la llibertat i l’amnistia per Hasél. El grafiti no va arribar a sobreviure ni 24 hores després que algú va pintar-hi al damunt, igual que ha passat amb la coneguda obra de Roc Blackblock de Barcelona que va inspirar l’acció d’aquest passat diumenge arreu de Catalunya.

Altres punts del ple i una salutació per a l’exregidor Joan Salmeron

La resta de punts inclosos a l’ordre del dia no s’havien de debatre, ja que tan sols es tractava de donar compte de quatre punts. Un era per substituir el 10 de gener de 2021, dia festiu amb obertura comercial autoritzada, pel 31 d’octubre d’aquest any perquè les mesures COVID no van permetre aixecar persianes el passat 10 de gener, i l’altre té a veure amb la retribució dels treballadors i treballadores del consistori blanenc. També es va informar d’una licitació relacionada amb el sector del Pla Parcial Costa Brava.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la sessió plenària d'aquest passat dijous
Abans de començar la sessió l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va adreçar un missatge de suport i escalf per a l’exregidor de l’Ajuntament de Blanes, Joan Salmeron, qui està passant una delicada situació de salut, tot desitjant-li que aviat es recuperi, tant en nom propi com de tota la corporació. La sessió plenària es va poder seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook oficial https://www.facebook.com/144013812322321/videos/152470196708069 , el perfil de Youtube, per televisioblanes, i per Ràdio Blanes.
Data de realització: 02/26/2021 | Data de la darrera actualització: 02/26/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300