Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els joves de Blanes volen conscienciar sobre les desigualtats que pateixen les dones amb motiu del 8-M


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/27/2021 08:06:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els joves de Blanes volen conscienciar sobre les desigualtats que pateixen les dones amb motiu del 8-M

L’Àrea de Joventut-Nau4 Espai Jove, amb la col·laboració del Servei de Polítiques d’Igualtat, han organitzat diverses activitats amb el lema ‘Un dia per tot l’any’

Davant la proximitat del 8 de Març, el Dia Internacional de la Dona, l’Àrea de Joventut i l’equip de ‘Nau4-Espai Jove’, amb la col·laboració del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, s’han proposat sacsejar la opinió pública visualitzant les desigualtats que, encara avui dia, pateixen les dones envers els homes. Per fer palesa aquesta reivindicació, un grup motor format per cinc joves ha dissenyat una completa programació que abasta diverses activitats sota un mateix lema: ‘Un dia per tot l’any’.


Ho ha fet amb l’objectiu de conscienciar la societat en general, i als joves en particular, a través de propostes de caire festiu, reivindicatiu i educatiu. La programació compta amb dues activitats principals: una exposició artística i la projecció d’un vídeo que inclourà –entre d’altres ingredients- la lectura d’un manifest. També hi haurà dues activitats que s’allargaran més enllà del 8-M.

Exposició ‘L’Art de les Dones Blanenques’

La primera activitat que encetarà la programació es posarà en marxa la setmana vinent, amb la inauguració de l’exposició ‘L’art de les Dones Blanenques’, que es podrà visitar del 2 al 5 de març de 17 a 21 h, i el dilluns 8 de març des de les 8 del matí fins la 1 del migdia. S’allotjarà a la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel del Carrer Ample, i comptarà amb les aportacions de dones artistes locals.


Enregistrament 'Femstival', que s'estrenarà el 8 de març,
coincidint amb el Dia Internacional de la Dona
La mostra inclourà obres d’art, pintura, fotografies, escultures i altres demostracions artístiques amb l’objectiu que es visualitzi i reconegui el talent de les participants, que exposaran amb un mínim d’una i un màxim de tres obres. Són Coco Blanch, Marta Sola, Núria Garcia, Jessica Torres, Sandra Hurria, Berta Asensio, Laura Carrillo, Cristina Espinosa, Camila Cacace, Raquel Hidalgo, Maria Moya i Martha Hernández.

Vídeo ‘Les Dones Valentes’, ‘Femstival’ i Lectura de Manifest

L’altra ingredient es farà públic el dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. A les 6 de la tarda es projectarà un vídeo simultàniament a ‘Nau4-Espai Jove’ i a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Primer es visionarà ‘Les Dones Valentes’, un muntatge fotogràfic de dones que treballen al sector sanitari, en reconeixement a la seva tasca en primera línia durant la pandèmia, acompanyat d’una cançó amb missatge feminista interpretada per Claudia Allmang i Shanilee.


Tot seguit s’oferirà l’enregistrament íntegre en diferit de ‘Femstival’, concerts tocats a porta tancada i sense públic, mostrats com una gala musical –igual que es va fer amb motiu de les Festes de Nadal-, amb la participació de cinc cantautores: Monalisa, Rady, Naiara Burke, Leira i Claudia Allmang. Abans que arribi el darrer ingredient musical, es farà la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona, acompanyat d’una coreografia que interpretaran unes ballarines. Val a dir que, a banda de la projecció presencial, el vídeo amb el muntatge musical, el concert i la lectura del manifest s’allotjarà al canal YouTube de ‘Nau4-Espai Jove’.

Crispetes Liles i Bústies per a la Reflexió

Per completar aquestes activitats se n’han organitzat dues altres que s’allargaran més enllà del 8 de març. D’una banda, durant el mes de març es publicaran al perfil Instagram de la @nau4_espaijove diverses recomanacions de material al·lusiu a la lluita feminista i la defensa pels drets de les dones. Es tracta de pel·lícules, llibres, cançons, documentals i llargmetratges.


D’altra banda, a partir de l’1 de març i fins al 31 de maig es repartiran bústies a tots els instituts i centres de secundària de Blanes perquè les i els joves escriguin les seves opinions, reflexions o experiències personals al voltant de la discriminació de gènere envers les dones. Aquesta activitat es considera especialment engrescadora, ja que dóna la opció de poder copsar de manera més directa i anònima què pensen els joves al voltant d’aquesta qüestió que l’actual cultura mediàtica continua menystenint.


Data de realització: 02/27/2021 | Data de la darrera actualització: 02/27/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300