Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes s’adhereix un any més a ‘L’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/25/2021 11:29:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HoraPlaneta2012Blanes s’adhereix un any més a ‘L’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic

Dissabte vinent, des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10, s’apagarà la il·luminació de l’edifici consistorial i de les fonts ornamentals, i es fa una crida a la ciutadania perquè tanqui els llums de casa

Una vegada més, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la celebració que tindrà lloc dissabte vinent, 27 de març, de l’Hora del Planeta, que transcorre entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit. Durant aquests 60 minuts, es demana que s’apagui la il·luminació dels elements més emblemàtics dels municipis que hi donen suport.


Imatges d'Arxiu: 'L'Hora del Planeta 2020'
Es tracta d’un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre la problemàtica del canvi climàtic, que també es fa extensiu a la ciutadania en general perquè apaguin els llums de casa seva. Ja fa més d’una dècada que el consistori blanenc es va adherir a aquesta iniciativa que promou l’estalvi energètic per lluitar contra el canvi climàtic, i des de llavors, any rere any, s’hi ha sumat.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Blanes celebrada la setmana passada va aprovar fer efectiva una vegada més l’adhesió a la campanya internacional. Un suport que es traduirà a nivell pràctic en apagar la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Blanes, així com de les principals fonts ornamentals: a la Rotonda dels Focs, a la Rotonda de La Plantera, i a les Places Solidaritat i dels Països Catalans. Per fer-ho efectiu, l’acció s’ha coordinat des del Departament de Medi Ambient, amb el suport dels Serveis Municipals i l’empresa Aigües de Blanes.

Acte Simbòlic per denunciar la problemàtica del Canvi Climàtic

La campanya ‘L’Hora del Planeta’ la va iniciar l’associació mediambiental WWF (Fons Mundial per a la Natura) a Sidney ara fa 13 anys, al 2007, com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el Canvi Climàtic, una problemàtica que avui dia ha esdevingut en una realitat a crits. Des de llavors, no ha parat de créixer el nombre de països i municipis que any rere any s’hi adhereixen.


El què es demana és un gest molt senzill, que consisteix en apagar els llums dels habitatges, negocis, edificis i monuments durant una hora. De fet, ja és un moviment mundial reconegut per milers de ciutats de gairebé 200 països que, durant les anteriors edicions, van apagar 17.000 monuments i edificis emblemàtics. La iniciativa uneix a ciutadans i ciutadanes, empreses, ajuntaments i tota mena d’institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

2021, un any decisiu per a la protecció de la natura

Aquest any serà decisiu per a la protecció de la natura, ja que els líders mundials prendran decisions polítiques clau sobre l’acció climàtica, el desenvolupament sostenible i la natura. El proper mes de maig es farà la 15a Cimera sobre la Biodiversitat a Kunming (Xina), que s’havia de celebrar l’any passat i que es va haver d’ajornar per la pandèmia.


Aquesta reunió, juntament amb la Cimera Sobre el Clima 201 que es farà al novembre a Glasgow –una altra trobada que també va haver de ser ajornada per aquest any- seran dos moments fonamentals. L’objectiu és aconseguir un pla global ambiciós que transformi la relació de la societat amb la biodiversitat i garanteixi que, pel 2050, es compleixi una visió compartida de viure en harmonia amb la natura.Data de realització: 03/25/2021 | Data de la darrera actualització: 03/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300