Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a l’Església Santa Maria de Blanes per a la ‘Processó Estàtica’, una exposició amb les imatges i un Campament dels Manaies


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/29/2021 10:49:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SetmanaSanta_CreuTot a punt a l’Església Santa Maria de Blanes per a la ‘Processó Estàtica’, una exposició amb les imatges i un Campament dels Manaies

Del 2 al 4 d’abril, les imatges s’exposaran a l’interior del temple i l’acampada romana al pati de l’exterior, amb horaris de visita, control d’aforament i mesures COVID

La tarda d’aquest passat diumenge va haver-hi una intensa activitat a l’Església Santa Maria. Es van estar fent els principals preparatius per organitzar una activitat que substituirà un dels elements més tradicionals de la Setmana Santa popular i religiosa de Blanes: la Processó de Divendres Sant, coneguda també com la Processó de la Santa Creu.


Preparatius Exposició a l'interior de l'Església Santa Maria,
diumenge a la tarda
Els representants de les diferents confraries i portants dels passos d’aquesta processó, ajudats per d’altres voluntàries i voluntaris, es van encarregar de muntar el què anomenen ‘Processó Estàtica’, on l’ordre dels factors s’ha invertit. És a dir: en aquest cas no seran els passos els què aniran desfilant davant del públic congregat per veure la processó. Serà el públic qui passarà per davant de les figures processionals.

Processó Estàtica en substitució de la Processó de Divendres Sant

Durant tota la tarda d’ahir es va estar treballant en la instal·lació dels diferents elements que formen part de la Processó de Divendres Sant. El visitant podrà veure en exposició, alineats i amb espais de separació, la Creu de Plata, el Natzarè, el Sant Crist, la Dolorosa, el Sant Sepulcre i les Figures de Pasqua. La operació que va requerir una major combinació de perícia i força va ser transportar la Santa Creu i dipositar-la en un pedestal de ferro confeccionat expressament per a la ocasió.


Preparatius Campament dels Manaies de Blanes, al pati
exterior del costat de l'església
A tocar de l’altar de la Verge del Roser s’han situat les dues imatges de la Processó del Diumenge de Resurrecció: la Mare de Déu de Pasqua i el Ressuscitat. Un cop fet el recorregut per l’interior del temple, el visitant sortirà per la porta lateral que dóna al pati interior que hi ha a l’aire lliure. En aquest espai també van estar treballant-hi ahir a la tarda diversos membres dels Manaies de la Legió V, que també formen part de les Processó de Divendres Sant.


Els Manaies de Blanes han muntat un campament amb diversos elements, de manera que també formen part de l’exposició, conjuntament amb les imatges de l’interior. L’exposició es podrà visitar a partir d’aquest divendres, 2 d’abril, durant tres dies amb els següents horaris.

Dies d’ExposicióHoraris
Divendres 2 d’Abril12’00 a 18’00 h
Dissabte 3 d’Abril10’00 a 20’00 h
Diumenge 3 d’Abril10’00 a 12’00 h.

El recorregut de l’exposició, doncs, serà en sentit únic, amb entrada per la porta principal de l’Església Santa Maria, i sortida per la del lateral. L’accés serà gratuït i caldrà cita prèvia, amb un horari establert per a les visites, que hauran de respectar en tot moment les mesures de contenció COVID. Per accedir-hi, hi haurà diversos grups de voluntaris que prendran la temperatura; facilitaran gel hidroalcohòlic; i controlaran el temps d’estada perquè no hi hagi cues ni aglomeracions.Data de realització: 03/29/2021 | Data de la darrera actualització: 03/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300