Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha aixecat prop d’un centenar d’actes COVID durant les vacances de Setmana Santa, incloses 2 festes privades, 5 restaurants i 1 gimnàs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2021 09:05:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes ha aixecat prop d’un centenar d’actes COVID durant les vacances de Setmana Santa, incloses 2 festes privades, 5 restaurants i 1 gimnàs

Des que va començar la segona onada de la pandèmia, durant els passats cinc mesos, s’han aixecat un total de 1.318 sancions COVID

Durant les passades vacances de Setmana Santa, que a Blanes van finalitzar el passat dimarts, la Policia Local de Blanes no ha baixat la guàrdia, i ha mantingut la vigilància del compliment de les mesures de seguretat per contenir l’expansió de la COVID-19. Al llarg d’aquests dies, al haver desaparegut el confinament comarcal –que a partir d’aquesta propera mitjanit tornarà a ser vigent-, s’han deixat de fer els controls intensius per aquesta matèria.


Patrulla Policia Local de Blanes, durant les vacances de Setmana Santa
Per contra, s’han reforçat els torns de servei de la Policia Local pel previsible augment del nombre de visitants, confirmat finalment per les dades d’ocupació d’allotjament i dels llocs gratuïts d’aparcament que hi ha. A banda de la Seguretat Ciutadana, la tasca en l’àmbit COVID s’ha centrat en vetllar pel compliment de les mesures, des de les més bàsiques –l’ús de la mascareta i toc de queda-, fins les que tenen a veure amb establiments de restauració i activitats socials.

Prop d’un centenar d’actes COVID durant les vacances de Setmana Santa

Des del divendres 26 de març, quan oficialment va començar la primera fase de l’operatiu de les vacances de Setmana Santa, fins el passat dimarts 6 d’abril –festiu en aquest municipi-, la Policia Local de Blanes ha aixecat prop d’un centenar d’actes COVID. Més concretament, han estat un total de 94 actes, de les quals 39 corresponen a festes il·legals o bé a l’incompliment d’alguna normativa en establiments privats.


D’aquestes 39 sancions, n’hi ha 24 que la Policia Local de Blanes va aixecar el passat diumenge, 4 d’abril, després de desallotjar una concentració on participaven aquest nombre de persones. Aquest grup de participants estaven bevent i escolant música a l’aire lliure en un descampat que hi ha prop de la Tordera, al costat de la Planta Dessaladora.

Després que els agents policials van desmantellar la celebració, es van aixecar 24 actes, una per a cadascuna de les persones que estaven participant en la trobada, en una intervenció que va tenir lloc a quarts de nou de la nit, abans del toc de queda. Pel que fa a les 15 sancions restants, 6 d’elles es van aixecar a una professora i 5 alumnes en un gimnàs; i 1 sanció per a l’organitzador d’una festa en un pis, on participaven sis persones no convivents.


Per últim, pel que fa a les 8 sancions restants, corresponen a diversos locals de restauració a qui es van aixecar sengles actes COVID per haver incomplert l’horari d’obertura –des de 2/4 de 8 del matí fins les 5 de la tarda-, o bé l’aforament màxim permès. Una altra sanció que també s’ha imposat en aquest àmbit és perquè la distància de seguretat sanitària entre les taules de comensals no era l’adequada. Val a dir que, d’aquestes vuit sancions, dues d’elles es van imposar contra el mateix local el mateix dia.

1.318 actes COVID en cinc mesos

Coincidint amb l’entrada del nou mes d’abril, el balanç del compliment de les mesures COVID-19 que controlen els agents de la Policia Local de Blanes indica que durant els darrers cinc mesos –des que van entrar en vigor les noves mesures coincidint amb la segona onada-, s’han aixecat un total de 1.318 actes COVID. En relació al balanç del mes anterior, la diferència s’ha reduït considerablement.


Al llarg dels primeres quatre mesos s’havien aixecat un total de 1.143 actes COVID a Blanes per la Policia Local. La raó per aquest descens és que, la major part de sancions imposades durant els primers mesos corresponien a les que es van aixecar a peu de carretera, per haver incomplert el confinament municipal. Des del passat 8 de febrer el confinament va passar a ser comarcal, i ja llavors es va notar una reducció del nombre d’actes aixecades en aquest àmbit.Data de realització: 04/08/2021 | Data de la darrera actualització: 04/08/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300