Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes iniciarà dilluns les obres de la rotonda d’Anselm Clavé, el darrer tram del Pla Parcial Costa Brava que potenciarà la fluïdesa del trànsit a la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2021 11:26:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes iniciarà dilluns les obres de la rotonda d’Anselm Clavé, el darrer tram del Pla Parcial Costa Brava que potenciarà la fluïdesa del trànsit a la vila

Coincidint amb els treballs, es desmantellaran les torres elèctriques que hi ha a la zona, una reivindicació reclamada per l’Ajuntament i els veïns

Durant aquesta setmana s’han estat fent els preparatius preliminars perquè dilluns comenci la construcció de l’esperada rotonda a la intersecció del Carrer Anselm Clavé –un dels principals vials d’entrada a la població- amb l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Santa Cecília. És el darrer tram que queda per enllestir del Pla Parcial Costa Brava, la nova zona d’expansió del municipi, que actualment inclou entre els seus equipaments l’Escola Sa Forcanera, i en un futur la nova Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil.


Cruïlla Carrer Anselm Clavé amb Avinguda de l'Estació i Carrer
Santa Cecília, on es construirà la rotonda
Amb un pressupost d’execució de 357.195 €, els treballs són fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Blanes i els promotors del Pla Parcial. Compten amb una previsió d’acabament que volta els tres mesos, de manera que s’espera que estigui acabada coincidint amb l’inici de l’estiu, a finals del proper mes de juny. La seva construcció significarà no tan sols un nexe comunicatiu, també s’hi faran millores al seu entorn.

Potenciació de noves opcions de circulació pel Pla Parcial Costa Brava

Un cop enllestida, es podrà obrir definitivament tot el trànsit del Pla Parcial Costa Brava, facilitant una major fluïdes del trànsit rodat d’extrem a extrem. No tan sols pels veïns dels barris del seu voltant. Tots els vehicles que vulguin entrar i sortir de Blanes per l’est tindran una nova opció, ja que el vial que quedarà obert transcorre en paral·lel a la Carretera GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava.


Vista general Avinguda de l'Estació, que desemboca
a cruïlla amb Carrer Anselm Clavé
D’aquesta manera, es podrà circular des de la cruïlla del Carrer Anselm Clavé amb el Carrer Santa Cecília fins a Mas Borinot i Valldolig a través de l’Avinguda del Parlament sense haver de fer l’actual circumval·lació. Tanmateix, els vehicles que provinguin de la zona més oriental i vulguin dirigir-se fins a l’Estació de Tren, ho faran directament, enllaçant a través de la nova rotonda.

Desmantellament de les torres elèctriques del Cementiri i Mas Enlaire

Paral·lelament a la construcció de la rotonda, també es farà realitat una reivindicació que han reclamat tant l’Ajuntament de Blanes com els veïns de la zona a FECSA-ENDESA. S’aconseguirà el desitjat desmantellament de les torres elèctriques que hi ha a la zona del Cementiri Municipal així com per diversos carrers que hi ha en tota aquesta àrea.


Carrer Santa Cecília, en direcció a la futura rotonda
Una de les torres, que suposa actualment un obstacle infranquejable de cara a la futura posada en marxa de la circulació al darrer tram del Pla Parcial, està situada davant del Cementiri, al bell mig del Carrer Santa Cecília que enllaçarà amb la futura rotonda. Des de fa molt de temps, s’ha viscut un compàs d’espera perquè la companyia elèctrica procedís al seu desmantellament, ja que la major part del fluid elèctric ja està soterrat i, per tant, no suposarà cap impediment perquè continuïn tenint electricitat els veïns de la zona.

Afectacions en el trànsit rodat i al transport públic a partir del 12 d’abril

Les obres estan dividides en dues fases, la primera de les quals començarà dilluns vinent. Això comportarà d’una banda afectacions en el trànsit rodat, i de l’altra en el transport públic de viatgers. A partir de 12 d’abril es tallarà i desviarà el trànsit procedent de la Carretera de l’Estació en sentit a Lloret de Mar pel Carrer Barcelona, ja que s’ha d’enderrocar part de l’edificació de l’antiga nau de Can Navinés, situada entre l’Avinguda de l’Estació i el Carrer Anselm Clavé.


Això comportarà que la Línia 4 de Transport Públic de Viatgers quedi temporalment anul·lada, i el servei es farà a través de la Línia 1, que allargarà el seu trajecte. D’aquesta manera, enlloc de finalitzar a l’Estació d’Autobusos, la Línia 1 Blanes-Lloret arribarà fins a l’Estació de Tren, i es reforçarà amb un nou vehicle per donar un millor servei a la ciutadania que utilitza habitualment la Línia 4.


Senyalització d'obres a l'Avinguda de l'Estació en direcció
a la futura rotonda
Tot i així, hi haurà quatre parades de la Línia 4 que quedaran anul·lades: la de l’Escola Safa, Mas Moixa, i al Carrer Anselm Clavé la que està al costat del Bingo i de la Casa de la Cultura. La resta de parades d’aquesta línia estaran ateses pels vehicles de la Línia 1


L’empresa responsable de les obres s’ha encarregat aquesta setmana de marcar tot el sector afectat amb senyalització groga horitzontal i senyalització d’obres vertical. Ho han fet amb la supervisió de l’Àrea de Mobilitat de la Policia Local de Blanes, que s’ha encarregat de comprovar que els treballs perjudiquin el menys possible el trànsit de tota aquesta zona.
Data de realització: 04/09/2021 | Data de la darrera actualització: 04/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300