Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes ha reprès aquest cap de setmana els controls a peu de carretera al retornar el confinament comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/10/2021 12:43:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local de Blanes ha reprès aquest cap de setmana els controls a peu de carretera al retornar el confinament comarcal

Fins al moment s’han aixecat un total de 2.912 actes COVID, sumant les de la primera onada –març/juny 2020- i l’actual període que va començar el 30 d’octubre

Aquest passat divendres, coincidint amb el primer cap de setmana en què ha retornat el confinament comarcal, la Policia Local de Blanes ha reprès els controls a peu de carretera per detectar els possibles incompliments de les mesures COVID als vehicles que arriben al municipi. Des del passat 15 de març, en què es va aixecar la restricció territorial que permetia sortir de la comarca les bombolles de convivència, es van deixar de fer aquests controls.


Control Policia Local Blanes a peu de carretera,
aquest migdia
Ara, però, al haver retornat la mesura des de la mitjanit del passat divendres, continuaran fent-se aquests controls. La restricció de mobilitat circumscrita als límits comarcals afecta especialment a Blanes, ja que és la població on comença la Costa Brava i, per tant, té un doble límit fronterer: la comarca de la Selva amb la del costat, el Maresme; i la provincial, ja que està al costat de les comarques barcelonines.


Si afegim a aquesta equació que cada vegada està fent més bon temps, i els visitants procedents dels pobles de l’interior i de les poblacions del voltant de l’àrea d’influència de Barcelona cerquen poder gaudir-lo, la necessitat de controlar que no se salti aquesta restricció es multiplica. En principi, segons ha informat aquesta setmana el govern català, les noves mesures de control COVID seran vigents durant 10 dies, fins al 19 d’abril, tot i que també podria allargar-se més enllà.

Un total de 2.912 actes COVID aixecades per la Policia Local de Blanes

Sumant els dos períodes en què ha calgut una vigilància del compliment de les mesures COVID imposades per contenir l’expansió de la COVID-19, la Policia Local de Blanes ha aixecat gairebé 3.000 actes, més concretament: 2.912. És el resultat de la suma de les sancions que es van prescriure durant la primera onada de la pandèmia, l’any passat, i la segona onada que es va iniciar a finals del 2020.


El nombre total d’actes COVID aixecades des del 16 de març fins al 14 de juny del 2020 van ser 1.578. Per la seva banda, des que va començar la segona onada, el passat 30 d’octubre del 2020, i fins el divendres 9 d’abril, la Policia Local ha prescrit un total de 1.334 actes.

PeríodesActes COVID Policia Local Blanes
16 Març-14 de Juny 2020
1.578
30 Octubre 2020-9 Abril 2021
1.334
Total:
2.912
Pel que fa al tipus d’incompliments de les mesures COVID que han provocat l’aixecament de les sancions, n’hi ha de tota mena. Durant els períodes forts de confinament, la major part han estat saltar-se el confinament perimetral. També n’hi ha força per no dur la mascareta posada, o bé per estar a la via pública sense una causa justificada durant l’horari del toc de queda: des de les 10 de la nit fins les 6 del matí.


També hi ha hagut força actes imposades a locals de restauració per haver incomplert l’horari, per superar l’aforament màxim permès, o bé perquè la situació de les taules no respectaven la distància de seguretat adequada. Un altre tipus de sancions també han estat per grups de persones que superaven el límit permès sense ser de la mateixa bombolla de convivència, o bé per participar en festes il·legals.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/10/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300