Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continua el Cicle de Cinema Gaudí al Teatre de Blanes demà dijous amb ‘Sentimental’, protagonitzada per Javier Cámara


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2021 07:44:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continua el Cicle de Cinema Gaudí al Teatre de Blanes demà dijous amb ‘Sentimental’, protagonitzada per Javier Cámara

La pel·lícula, estrenada l’octubre passat, està dirigida per Cesc Gay i té com a co-protagonistes Alberto San Juan, Belén Cuesta i Griselda Siciliana

Aquest proper dijous, 15 d’abril, el Teatre de Blanes es tornarà a transformar en la Sala de Cinema que va ser fins al 2002 amb la projecció d’una nova pel·lícula inclosa al Cicle de Cinema Gaudí. Organitzat pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, el seu objectiu és oferir cinema de qualitat fet a casa a preus més assequibles que a les sales comercials.


En aquesta ocasió, el film que es projectarà dijous vinent a partir de les 8 del vespre va ser estrenat tot just l’octubre passat, i arriba avalat tant per la crítica com per la vàlua del quartet d’actors i actrius protagonistes. Es tracta de la comèdia ‘Sentimental’, i per poder reservar entrades prèviament online, es pot fer a: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/295-sentimental.html

Una comèdia sobre l’apassionant món de les parelles

La comèdia està dirigida per Cesc Gay, i els rols principals estan interpretats per Javier Cámara, Alberto San Juan, Belén Cuesta i Griselda Siciliani. Els protagonistes són el matrimoni format per Julio (Javier Cámara) i Ana (Grisela Siciliana), que porten més de 15 anys junts. Actualment, però, ja no es miren ni es toquen, i han fet del combat diari l’essència de la seva relació.


Això canviarà quan una nit ella convida a sopar a casa seva als veïns de dalt, en Salva (Alberto San Juan) i la Laura (Belén Cuesta), una parella més jove, amable i simpàtica, però que té amoïnat al matrimoni protagonista pels sorolls nocturns que primer són una molèstia i potser després un estímul. Així les coses, la trama s’embolica quan els veïns de dalt els faran una inusual i sorprenent proposta que farà esdevenir la vetllada en una experiència excessiva i catàrtica per a tots quatre.

La pel·lícula va ser estrenada tot just l’octubre de l’any passat, i la crítica especialitzada va deixar pels núvols el film dirigit per Cesc Gay. Més concretament, el crític de la revista ‘Fotogrames’, Juan Pando, va sentenciar: “Davant l’aclaparadora oferta de cinema que aposta per imatges tan imponents com buides de contingut, suposa una autèntica delícia topar-se amb una proposta com ‘Sentimental’, una cinta que sedueix amb paraules”.


Els cinèfils valoraran que es compari el llargmetratge amb la juganera ‘Un Dios Salvaje’ (Roman Polanski, 2011) i la imponent ‘La Huella’ (Joseph L.Mankiewicz, 1971). Sobretot el què es valora és que el film tracta amb unes bones dosis d’humor –que sempre és d’agrair- sobre la complexitat de les relacions humanes i la riquesa de la imaginació humana, que pot provocar arribar a conclusions errònies.


La impecable posada en escena i direcció de Cesc Gay es completa amb un elenc d’actors i actrius que interpreten amb brillant destresa els seus papers a base de la seva entonació de veu, mirades, gestos, somriures i picades d’ull d’indubtable ofici que li donen tot el seu sentit a cada paraula, cada frase. Aquesta és la tercera sessió que es fa a Blanes del Cicle de Cinema Gaudí, que fins ara ha projectat ‘La Boda de Rosa’ i ‘Terra de Telers’.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300