Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nau4 Espai Jove i l’Àrea de Joventut ha iniciat el taller de rap, poesia i música: ‘Fes-te un Tema’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/14/2021 11:09:19 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

nou espai joveNau4 Espai Jove i l’Àrea de Joventut ha iniciat el taller de rap, poesia i música: ‘Fes-te un Tema’

L’imparteix el raper gironí Vinnie Kairòs, i culminarà amb l’enregistrament d’una cançó que hauran composat els participants partint des de zero

Aquest mes ha començat a Nau4 Espai Jove, el Casal de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, un Taller de Rap i Poesia. S’està fent gratuïtament tots els divendres d’aquest abril i es presenta sota el lema ‘Fes-te un Tema’. Divendres passat es va donar el tret de sortida amb la primera sessió, i està previst que es continuï fent els propers dies 16, 23 i 30, quan finalitzarà


1a sessió Taller de Rap, Poesia i Música a Nau4 Espai Jove
Està adreçat als joves de Blanes que vulguin crear un tema conjunt utilitzant el rap, els recursos literaris o bé musicalitzant una poesia, un escrit, els seus pensaments o el què la imaginació els dicti. Els joves que participen al taller formaran part d’una creació conjunta que es gravarà en estudi el darrer dia del taller, és a dir el dia 30, amb bona qualitat.


Altres possibilitats encara per concretar és que més endavant es pugui gravar un videoclip o bé organitzar una sessió de Jam i que puguin fer la cançó a l’escenari de la sala de concerts i actuacions amb què compta Nau4 Espai Jove. El taller forma part de les activitats organitzades per Nau4 Espai Jove amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es va celebrar el 21 de març. La primera d’elles va ser la confecció d’un mural i un muntatge que aprofundeix sobre les connexions entre poesia i rap, penjat a l’aparador de la Biblioteca Comarcal, al costat de la seva Sala Jove.


El Taller ‘Fes-te un Tema’ és una de les activitats que actualment s’organitzen adreçades als joves de Blanes a Nau4 Espai Jove. També se n’està fent un sobre ‘Pensar amb el Cinema’ els dimarts, així com sengles tallers de Còmic i Graffiti els dilluns i dimarts, respectivament. Altres experiències que s’hi acullen són les ‘Tardes Artístiques’ dels divendres; ‘Fem Pinya’ ‘ l’’Espai d’Estudi’ totes les tardes; o bé el ‘Taller de Circ’ dels dilluns.

Taller impartit pel raper i pedagog gironí Vinnie Kairòs

En la primera sessió d’aquest passat divendres els participants es van presentar, explicant quines són les seves inquietuds i lligams amb la música, el rap o la composició en general. El taller l’imparteix l’artista gironí Vinnie Kairòs qui, a més a més de rapejar, ha organitzat amb anterioritat diversos tallers de rap, sobretot a Girona. Educador de professió, el músic utilitza precisament el rap com a fil conductor de la seva experiència com a pedagog.


Vinnie Kairòs
Vinnie Kairòs va néixer a Arenys de Mar, i això explica la raó del títol del seu primer àlbum Sinera, l’anagrama d’aquesta població del Maresme, que denominava el món mític creat per l’escriptor Salvador Espriu. En aquest disc l’artista fincat a Girona bevia de les fonts de la Nova Cançó Catalana dels anys 70, anàlogament a com els primers rapers dels Estats Units ho van fer amb els temes de soul i funk, per simular així què hagués passat si el hip-hop hagués nascut aquí i no a l’altra costat de l’oceà Atlàntic.

El punt de connexió del rap i la nova cançó, tal com ho entén Vinnie Kairòs, és que malgrat semblin dos mons que estan a les antípodes, tenen coses en comú, com ara la protesta que declamen les seves lletres. A banda de cantant, també és dinamitzador cultural de l’Estació Espai Jove de Girona.Data de realització: 04/14/2021 | Data de la darrera actualització: 04/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300