Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

50 escolars de Blanes participen a les Jornades de Recollida de Residus al Mar inclòs al ‘Let’s Clean Europe’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/18/2021 11:36:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

50 escolars de Blanes participen a les Jornades de Recollida de Residus al Mar inclòs al ‘Let’s Clean Europe’

L’han protagonitzat alumnes de l’activitat ‘Esport Blau’, de l’Escola Mn. Joan Batlle, i s’ha organitzat pel Club de Vela amb el suport de l’Ajuntament, la Federació i l’Agència de Residus

El Club de Vela Blanes ha organitzat aquesta setmana sengles Jornades de Recollida de Residus al Mar. S’emmarca en l’acció conjunta del programa de Vela Sostenible de la Federació i del projecte ‘Let’s Clean Europe’, que impulsa l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i l’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la Federació Catalana de Vela.


Fotografia de grup amb els alumnes participants a la sortida de divendres,
acompanyats per l'alcalde i el gerent del CVB i personal
del Club Vela Blanes
L’acció es va fer de dimecres a divendres, i va culminar aquest darrer dia reunint tots els residus que els alumnes havien recollit en les tres sortides a la mar realitzades cada dia. Se’n van encarregar de fer-ho una cinquantena d’alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle, que participen a l’activitat ‘Esport Blau’ impulsada pel Club de Vela Blanes.

Culminació de les Jornades de Recollida de Residus a la Mar

Per festejar l’acabament de l’activitat, aquest passat divendres es va aplegar a l’esplanada del Club de Vela Blanes des d’on s’havien estat fent les tres sortides tota la quantitat de residus recollida. Es tractava d’immortalitzar aquesta fita aconseguida, i per això van encerclar el material els alumnes que havien fet la sortida aquell dia, amb el professorat, monitors i personal de l’entitat nàutica.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el grup d'alumnes
que va fer la sortida divendres
Els van acompanyar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas, que van aprofitar per felicitar els nens i nenes pels resultats aconseguits gràcies al seu esforç. ‘Let’s Clean Europe’ és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de manera incontrolada a la natura, així com per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquest tipus de residus abocats il·legalment als boscos, platges, als marges dels rius, a la mar, etc.

Segon any del Programa ‘Esport Blau’ al Club de Vela Blanes

Per la seva banda, el programa ‘Esport Blau’ està organitzat pel Club de Vela Blanes amb el suport de diverses institucions. En aquest curs 2020-2021 hi participen tres grups de 5è de primària de l’Escola Mossèn Joan Batlle. La seva immersió en l’esport de la vela va començar el passat 3 de març, i finalitzarà el 12 de maig, després que s’hagin realitzat 10 sessions, la primera de les quals va ser teòrica a les aules del centre escolar.


L’objectiu del programa és popularitzar, aproximar i promocionar l’esport de la vela entre l’alumnat per potenciar la seva pràctica als Centres d’Ensenyament en l’Àrea d’Educació Física. Facilita la iniciació esportiva a l’entorn nàutic i marí mitjançant les embarcacions pròpies de les Escoles de Vela, i també pretén educar mitjançant l’esport, potenciant el treball en equip, el respecte al medi ambient i el descobriment del litoral català.


L’Escola Mossèn Joan Batlle, situada al barri de Ca la Guidó, ha pres aquest curs el relleu al centre blanenc pioner en la participació d’aquest programa. Ho va ser l’Escola Joaquim Ruyra a l’anterior curs 2019-2020. El projecte es va iniciar al 2019 amb el suport de les Àrees d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Blanes, el Consell Català de l’Esport, i la Federació Catalana de Vela.


Data de realització: 04/18/2021 | Data de la darrera actualització: 04/18/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300