Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes acull la presentació del llibre ‘Qui Sóc?’, de la psicòloga Rosa Domingo


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/21/2021 08:47:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes acull la presentació del llibre ‘Qui Sóc?’, de la psicòloga Rosa Domingo

A través del diàleg entre mare i filla en situacions quotidianes la protagonista del llibre, Sofia, aprèn a descobrir els secrets de la seva personalitat

El vespre d’aquest passat dimarts la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar un d’aquells actes que més s’estilen al voltant de la data que ja falta menys per celebrar: la Diada de Sant Jordi. La Sala d’Actes Roberto Bolaño va acollir la presentació d’un llibre. Que, si bé no és de ficció –el tipus de gènere més regalat per Sant Jordi-, es tracta d’una temàtica que també atrau força lectors.


Rosa Domingo amb la seva filla Sofía, protagonista del llibre 'Qui Sóc?'
La psicòloga Rosa Domingo va presentar ‘Qui Sóc?’, un llibre d’autoconeixement i creixement personal que s’escapa dels paràmetres habituals. La protagonista és la Sofia qui, a través dels diàlegs que manté amb la seva mare en situacions quotidianes, va aprenent a descobrir els secrets de la seva personalitat, tot allò que contesta a la pregunta que serveix de títol pel llibre.

La presentació va tenir dos ingredients qualitatius i emotius afegits. D’una banda, cal dir que la va fer acompanyada de la filla de l’autora, Sofia. És a dir: la protagonista de ‘Qui Sóc?’. L’altra qüestió és que a la sala, reduïda en aforament de públic per la COVID, també hi era present la resta de la seva família i amigues que, fins fa ben poc, havien estat companyes de feina.

‘Qui Sóc?’, un viatge per descobrir-se a un/una mateixa

Al seu llibre, Rosa Domingo ha plantejat una guia perquè tothom qui la llegeix aprengui a conèixer-se a un/una mateixa. Utilitza un llenguatge clar i entenedor que ajuda a comprendre conceptes bàsics i fonamentals de la psicologia, com ara els valors, les creences, l’inconscient, l’ombra, la vocació. A través del coneixement d’aquests conceptes, permet desenvolupar-se de forma conscient i plena.


També s’arriba a comprendre conceptes valors com la superació personal, la connexió amb un mateix, l’autoestima, així com el treball sobre les pròpies pors, els límits que envolta la persona. La psicòloga planteja que, si es vol desenvolupar al màxim el propi potencial, és imprescindible tenir el què denomina com despertar, és a dir: comprendre la identificació amb la ment i descobrir qui és cadascú en essència.

Nascuda a Barcelona, però fins fa poc lligada a Blanes per la seva feina, actualment Rosa Domingo viu a Malgrat de Mar, i és llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, i en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya. També ha cursat un màster en Psicologia Clínica cognitiu-conductual, i és fundadora de la revista de psicologia ‘Insight’ al 2013. Ara s’ha iniciat en el món editorial amb la seva primera novel·la de difusió de la psicologia orientada al creixement personal.


L'autora amb els seus dos fills
Si bé és psicòloga de formació, ha exercit durant molts anys en l’àmbit dels recursos humans, i ara ha iniciat una nova etapa a la seva vida per centrar-se en la seva veritable vocació: la psicologia i la seva difusió. Precisament aquesta inquietud va moure-la a escriure ‘Qui Sóc?’, amb l’objectiu d’acostar la psicologia a les persones amb un llenguatge planer, plantejant-li els principals conceptes a través de situacions que tothom a pogut viure en la seva vivència diària.



Data de realització: 04/21/2021 | Data de la darrera actualització: 04/21/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300