Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta la nova editorial blanenca ‘entreDos’, especialitzada en llibres infantils i juvenils


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 04/24/2021 07:53:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta la nova editorial blanenca ‘entreDos’, especialitzada en llibres infantils i juvenils

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la nova aventura literària es va donar a conèixer oficialment ahir al vespre a la Biblioteca Comarcal, després que es va posar en marxa l’any passat

Si al llarg de tot l’any hi ha una jornada més indicada que una altra per fer un acte relacionat amb la literatura, aquest és el 23 d’abril. Per això, la nova editorial independent blanenca ‘entreDos’ va triar aquesta data per donar-se a conèixer oficialment de manera pública. Ho va fer a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, on tot just fa una setmana també va oferir una sessió de l’Hora del Conte amb una de les seves històries publicades: Borda, George.


Presentació Oficial Editorial 'entreDos' a la Biblioteca Comarcal de Blanes
La presentació es va fer ahir, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, tot i que de fet es va constituir el febrer del 2020 i els primers llibres es van distribuir a les llibreries a l’octubre. La nova editorial blanenca està especialitzada en literatura infantil i juvenil (LIJ), i neix amb l’empenta necessària com per garantir històries i aventures dedicades a aquest públic durant molt de temps.

Editorial ‘entreDos’: un homenatge a la comunió entre el conte i el lector

La presentació d’aquest passat divendres va anar a càrrec de Nuri Torrelles, qui va parlar en nom de les tres sòcies fundadores, un equip que completen Cristina Concellón i Teresa Planas. Són tres professionals que es defineixen com apassionades de la literatura infantil i juvenil. Han decidit treballar plegades en aquest projecte al qual hi dediquen una atenció especial, ja que pensen que els llibres són objectes meravellosos que cal mimar fins al darrer detall perquè esdevingui, en definitiva, en un tresor.


Nuri Torrelles, una de les tres sòcies de l'editorial 'entreDos',
durant la presentació
Torrelles va explicar que l’editorial va néixer amb la voluntat de fer arribar a les nenes i als nens llibres on la història que se’ls explica i les il·lustracions que les acompanyen els desperti la passió per la lectura. Tot i que tenen clar que no es tracta d’un repte fàcil d’aconseguir, aquesta dificultat abans que desanimar les esperona encara més, havent-se abocat amb una energia que no sembla tenir aturador.

El seu objectiu, doncs, és emocionar, fer pensar, activar la imaginació, crear misteri, compartir, despertar la consciència als més joves sobre els canvis que s’estan produint al món, implicant-los i commovent-los perquè esdevinguin proactius. La idea és donar llum a històries amb pretensió, i precisament perquè es vol forjar la comunió que sorgeix entre un conte, una història, i el seu lector, varen pensar batejar l’editorial amb el nom ‘entreDos’.


Es tracta de fer perdurar un viatge que comença quan els adults llegeixen llibres als infants i continua més tard a l’escola amb els i les mestres. Quan un nen o una nena posa atenció en allò que passa al conte que té entre les mans, arribar a descobrir noves situacions i noves emocions. Deixa de banda la visió egocèntrica de les coses i pot entendre què està passant al seu voltant.


En aquesta línia, ‘entreDos’ cuida molt les seves publicacions, tant pel que fa al contingut com al continent. Per això, treballen amb els millors professionals de Catalunya, i també viatjaran en el temps per recuperar bons clàssics de la literatura infantil i juvenil. Fins al moment han publicat Truman, En Gripau i en Gripere són amics, En Gripau i en Gripere van plegats, La Carlota i el Sentit de la Vida, i el Calendari de les Verdures 2021.



Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300