Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa la II Ruta de l’Art 2021 de l’ABBC, amb la participació de 37 artistes en 61 aparadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2021 08:01:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes posa en marxa la II Ruta de l’Art 2021 de l’ABBC, amb la participació de 37 artistes en 61 aparadors

El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, i el president de l’ABBC, Lluís Pascual, van donar ahir el tret de sortida d’aquesta gran exposició allotjada als comerços

Aquest cap de setmana s’ha posat en marxa la ‘II Ruta de l’Art als Aparadors’ a Blanes, un itinerari pels aparadors de 61 establiments que allotgen les obres de 37 artistes nascuts o fincats a la vila on comença la Costa Brava. Impulsada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, el tret de sortida es va donar ahir a la tarda.


Presentació II Ruta de l'Art
Es va fer amb un directe que van encapçalar el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme a l’Ajuntament de Blanes, Jordi Urgell, i el president de l’ABBC, Lluís Pascual. També els van acompanyar membres de la junta de l’entitat. L’escenari a l’aire lliure triat va ser una de les ubicacions més característiques del nucli històric de la ciutat: la Font Gòtica del Carrer Ample.


Lluís Pascual (president ABBC) i Jordi Urgell (tinent d'alcalde de
Promoció de la Ciutat), durant la presentació
Aquesta és la segona edició no consecutiva –l’any passat la COVID va impedir que es pogués dur a terme- d’aquesta iniciativa innovadora i pionera, que al 2019 va ser molt ben valorada per clients i comerciants. En relació a fa dos anys, han augmentat tant el nombre d’artistes com d’establiments que hi participen, arran del bon regust de boca que va deixar l’experiència de fa dos anys.

37 artistes exposen les seves obres als aparadors de 61 comerços

Fa dos anys van participar-hi 27 artistes, que van exposar les seves obres a 55 comerços. Si fa dos anys la campanya ja va ser un èxit, enguany s’espera superar la valoració positiva de llavors, per la renovada il·lusió amb què s’ha encarat la nova organització, comptant amb la complicitat del col·lectiu artístic i comercial, que sumen esforços per una causa en comú: guanyar en visibilitat i donar un al·licient més a clients o, senzillament, als vianants que passin per davant la botiga.


La ‘II Ruta de l’Art als Aparadors 2021’ inclou tot tipus d’establiments: de roba, fleques, farmàcies, llibreries, estancs, carnisseries, òptiques, d’esports, d’alimentació, joguines i llaminadures, jocs, etc. Per la seva banda, els i les artistes que han cedit la seva obra apleguen tant autors i autores ja consagrades a nivell internacional, com de caràcter més novell, que comencen a obrir camí. Val a dir que, necessàriament, alguns d’ells tenen exposada la seva obra en l’aparador de més d’un comerç.


Els 37 artistes són: Quim Serrano, Joel Ristol, Sònia Isern, Albert Arribas, Camila Cacace, Josep Clusells, Ramon Rondon Vidal, Maria López, Teresa Llorens, Maria Antònia Buixeda, Margarita Arqués, Anna Lau, Victòria Cano, Marina Vergeli, Francesc Orench, Susanna Martín, Coco Blanch, Anna Tordera Sagrera, Alícia Gallardo, Ariadna Duran, Karem Bethzabe, Martha Hernández, Joan Pujol, Dolors Rossell, Laia Bedós, Jordi Canals, Montse Rocabert, Núria Duarte, Luis Campos, Henar Herranz, Rodrigo Jodar, Marta Aguilera Llorens, Cristina Espinosa, Carla Collado, Jordi Coll, Anna Tordera i Judit Escayola.


L’ABBC ha editat una guia que recull les 61 botigues que participen en l’experiència, proposant una ruta de seguiment que es pot fer a peu en pocs minuts. La proposta també inclou la possibilitat que es puguin adquirir les obres d’art i, de fet, tot i que la inauguració oficial va ser ahir, com que ja s’havien anat instal·lant dies abans, ja hi ha hagut alguns establiments que han vist substituïda la peça original per una de nova del mateix artista, perquè ja ha trobat un comprador.
Data de realització: 04/25/2021 | Data de la darrera actualització: 04/25/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300