Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

69Ŕ Homenatge a Carl Faust amb representants de la Fundaciˇ i l’Ajuntament de Blanes


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 04/25/2021 07:39:00 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

69Ŕ Homenatge a Carl Faust amb representants de la Fundaciˇ i l’Ajuntament de Blanes

Coincidint amb l’aniversari de la mort del creador del JardÝ BotÓnic, el 24 d’abril de 1952, aquest dissabte es va fer un senzill per˛ sentit acte de reconeixement

Des de fa uns anys, a Blanes s’ha perpetuat la tradiciˇ d’homenatjar al fundador del JardÝ BotÓnic Marimurtra, Carl Faust, amb motiu de l’aniversari de la seva mort. Per aix˛ cada 24 d’abril s’organitza un senzill per˛ sentit homenatge que se centra en fer una Ofrena Floral a l’escultura dedicada a Carl Faust que es va instalĚlar al 2007 al Passeig de Mar, arran de mar, i mirant en direcciˇ a l’emplašament del jardÝ.


L’homenatge el van encapšalar l’alcalde de Blanes, └ngel Canosa, i patrons de la Fundaciˇ Carl Faust: Joan Planells, Christopher Witty i Crist˛fol JordÓ. TambÚ van participar-hi el director-gerent, Josep Borrell, i personal del jardÝ. La Fundaciˇ Carl Faust Ús la gestora del llegat patrimonial, cientÝfic, filos˛fic i espiritual de Faust, i s’encarrega d’organitzar l’homenatge al creador d’un paratge que actualment ha esdevingut en un dels principals atractius de la ciutat on comenša la Costa Brava.

El JardÝ Marimurtra: el somni d’un enamorat de la botÓnica

Carl Faust era un empresari alemany establert a Blanes, localitat on hi va dur a terme el seu somni: crear un jardÝ botÓnic de referŔncia, no nomÚs en l’Ómbit estatal, sinˇ tambÚ en el cientÝfic europeu. Des del moment en quŔ es va retirar al arribar als 50 anys –coincidint amb l’any 1924-, va dedicar la seva vida a endegar el JardÝ BotÓnic Marimurtra.

Avui dia Ús un dels dos ˙nics jardins botÓnics de Catalunya –l’altre Ús el de Barcelona, i l’˙nic situat a la Costa Brava, i estÓ classificat com a BÚ Cultural d’InterŔs Nacional per la Generalitat. L’objectiu va ser crear una entitat cientÝfica de primer ordre on els botÓnics europeus poguessin estudiar exemplars d’espŔcies que cal viatjar molt lluny per poder trobar: AustrÓlia, Sud-└frica, diferents zones d’AmŔrica o del Marroc, per citar-ne algunes.


L’any 1951 va crear la Fundaciˇ Carl Faust, a qui va llegar tot el seu patrimoni amb un ˙nic i ambiciˇs encÓrrec: seguir acomplint l’objectiu que el va menar posar-lo en marxa. ╔s a dir: que el JardÝ BotÓnic Marimurtra esdevinguÚs en un jardÝ botÓnic de referŔncia. Actualment, la fundaciˇ continua sent la propietÓria i responsable del manteniment del recinte, i l’any 2009 va ser mereixedora de la Creu de Sant Jordi, un dels mÓxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya.
Data de realitzaciˇ: 04/25/2021 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 04/25/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300