Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

69è Homenatge a Carl Faust amb representants de la Fundació i l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/25/2021 07:39:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

bust de Carl Faust69è Homenatge a Carl Faust amb representants de la Fundació i l’Ajuntament de Blanes

Coincidint amb l’aniversari de la mort del creador del Jardí Botànic, el 24 d’abril de 1952, aquest dissabte es va fer un senzill però sentit acte de reconeixement

Des de fa uns anys, a Blanes s’ha perpetuat la tradició d’homenatjar al fundador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb motiu de l’aniversari de la seva mort. Per això cada 24 d’abril s’organitza un senzill però sentit homenatge que se centra en fer una Ofrena Floral a l’escultura dedicada a Carl Faust que es va instal·lar al 2007 al Passeig de Mar, arran de mar, i mirant en direcció a l’emplaçament del jardí.


L’homenatge el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i patrons de la Fundació Carl Faust: Joan Planells, Christopher Witty i Cristòfol Jordà. També van participar-hi el director-gerent, Josep Borrell, i personal del jardí. La Fundació Carl Faust és la gestora del llegat patrimonial, científic, filosòfic i espiritual de Faust, i s’encarrega d’organitzar l’homenatge al creador d’un paratge que actualment ha esdevingut en un dels principals atractius de la ciutat on comença la Costa Brava.

El Jardí Marimurtra: el somni d’un enamorat de la botànica

Carl Faust era un empresari alemany establert a Blanes, localitat on hi va dur a terme el seu somni: crear un jardí botànic de referència, no només en l’àmbit estatal, sinó també en el científic europeu. Des del moment en què es va retirar al arribar als 50 anys –coincidint amb l’any 1924-, va dedicar la seva vida a endegar el Jardí Botànic Marimurtra.

Avui dia és un dels dos únics jardins botànics de Catalunya –l’altre és el de Barcelona, i l’únic situat a la Costa Brava, i està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. L’objectiu va ser crear una entitat científica de primer ordre on els botànics europeus poguessin estudiar exemplars d’espècies que cal viatjar molt lluny per poder trobar: Austràlia, Sud-Àfrica, diferents zones d’Amèrica o del Marroc, per citar-ne algunes.


L’any 1951 va crear la Fundació Carl Faust, a qui va llegar tot el seu patrimoni amb un únic i ambiciós encàrrec: seguir acomplint l’objectiu que el va menar posar-lo en marxa. És a dir: que el Jardí Botànic Marimurtra esdevingués en un jardí botànic de referència. Actualment, la fundació continua sent la propietària i responsable del manteniment del recinte, i l’any 2009 va ser mereixedora de la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya.Data de realització: 04/25/2021 | Data de la darrera actualització: 04/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300