Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes signa un conveni amb SAREB per poder disposar de més pisos de lloguer social


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/27/2021 11:26:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PISOS SOCIALSL’Ajuntament de Blanes signa un conveni amb SAREB per poder disposar de més pisos de lloguer social

De moment la SAREB ha cedit 10 primers pisos, i el consistori segueix negociant poder disposar de més habitatges perquè més famílies accedeixin a un habitatge digne i assequible

Avui dimarts s’ha signat un conveni de col·laboració de l’Ajuntament de Blanes amb SAREB, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària. D’entrada, amb la firma d’aquest acord, l’Ajuntament de Blanes podrà regularitzar la situació de 10 famílies de Blanes que actualment ja ocupen els pisos propietat de SAREB.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la signatura telemàtica
del conveni amb SAREB
Aquest ha estat el punt de partida. Ara, l’objectiu que s’ha marcat el consistori blanenc és continuar negociant amb SAREB per disposar de més pisos, tant ocupats com buits, per seguir donant resposta a la mancança que pateixen les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i social. De fet, la signatura del conveni ha estat després de mesos d’un llarg estira i afluixa per aconseguir l’objectiu.

El conveni contempla que durant quatre anys la societat cedeix la propietat temporal d’aquests 10 primers pisos a l’Ajuntament de Blanes. Durant aquest temps, el consistori blanenc passarà a gestionar-los a través del pagament de lloguers socials que, en cas que es tracti de pisos ocupats serà de 75 €/mes i, si no ho estan, de 125 €/mes.


Els 10 primers habitatges cedits per SAREB a l’Ajuntament Blanes s’ha comprovat que estan ocupats per sengles famílies, que ara podran regularitzar la seva situació a través del consistori. El requisit que han de complir per seguir fent-ho és que siguin usuaris de Serveis Socials al municipi, un extrem que també s’ha comprovat que és així. El conveni s’ha impulsat des de les àrees municipals d’Acció Social i el Gabinet d’Alcaldia.

Garantir el dret a un habitatge digne

L’objectiu del consistori blanenc al signar aquest conveni no és altre que contribuir a ajudar les persones en situació de vulnerabilitat social que necessiten un allotjament digne i assequible. Durant els darrers anys s’ha fet cada vegada més evident les dificultats amb què es troben les administracions locals per poder donar cobertura a la manca d’habitatge. La renda que pagaran els inquilins s’ajustarà al seu nivell d’ingressos, de manera que el preu que paguin les famílies sigui assequible, d’acord amb els ingressos que percep la unitat familiar.


L’Ajuntament de Blanes s’haurà d’encarregar de regularitzar la situació de les famílies que estan ocupant actualment els pisos cedits, i que ara per ara no disposen de cap contracte de lloguer o propietat. D’altra banda, despeses com l’assegurança, contribucions a la comunitat i reparacions extraordinàries correspondran a SAREB, mentre que el consistori assumirà les que tenen a veure amb la gestió dels habitatges, així com del seu manteniment ordinari, mesures per a la prevenció d’ocupacions il·legítimes, Impost de Béns Immobles (IBI) i altres tipus de despeses.

Posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Habitatge

Des de fa mesos, un dels principals eixos de gestió en què està treballant l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes és implementar polítiques d’habitatge social que aportin solucions per donar un millor i més eficaç servei a les persones. Fruit d’aquesta inquietud, a mitjans del passat mes de març es va posar en marxa l’Oficina Municipal d’Habitatge, a través d’una gestió directa.


L’Oficina Municipal d’Habitatge de Blanes, que ha pres el relleu a la ‘Borsa de l’Habitatge’, està situada al mateix indret, al Passeig de Dintre 25, al costat de l’edifici central de l’Ajuntament de Blanes. Des d’ara, el personal que atén el servei d’assessorament i informació és municipal, amb l’objectiu d’anar afegint-hi nous fronts de treball que es tradueixin en poder ajudar i servir millor la ciutadania.

Aquests darrers mesos l’equip de govern ha redoblat esforços per poder comptar amb un major nombre d’habitatges socials al municipi, en base a diverses trobades i contactes mantinguts amb grans tenedors de pisos. Un d’ells ha estat la signatura del conveni amb SAREB. Paral·lelament, en l’actualitat s’està enllestint la tercera i darrera fase del projecte iniciat fa cinc anys per poder comptar amb habitatges d’emergència social de propietat municipal.


Es tracta de les obres de rehabilitació de l’edifici de tres blocs que allotja els coneguts pisos dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust. Són pisos-pont, d’ús temporal –entre 6 i 18 mesos-, que serveixen per allotjar famílies mentre no es troba l’habitatge definitiu. En l’actualitat, s’està enllestint la rehabilitació del tercer bloc on hi ha tres pisos. Quan estiguin enllestits els treballs, n’hi haurà un total de nou destinats a acollir persones en situació d’emergència social.Data de realització: 04/27/2021 | Data de la darrera actualització: 04/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300