Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes encarregarà un informe jurídic extern per trobar solucions a l’estat de degradació del Paratge Pinya de Rosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/30/2021 11:05:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes encarregarà un informe jurídic extern per trobar solucions a l’estat de degradació del Paratge Pinya de Rosa

És una de les qüestions tractades al Ple Municipal d’ahir al vespre, on també es van aprovar quatre mocions i una bonificació del 50% de la taxa d’ocupació de la via pública

Malgrat no estava inclòs a l’ordre del dia del ple celebrat ahir, en el darrer apartat dedicat als Precs i Preguntes una de les qüestions d’actualitat que s’hi va tractar va ser la crítica situació en què es troba l’espai Pinya de Rosa. Va ser declarat pel Parlament de Catalunya PNIN (Paratge Natural d’Interès Nacional) l’any 2003, però va camí de malmetre’s irreversiblement si no s’hi posa remei urgentment.


Jardí Tropical Pinya de Rosa, juny 2020
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va explicar una de les primeres actuacions que s’ha decidit emprendre des de l’Ajuntament de Blanes. S’encarregarà un informe jurídic extern al consistori per saber exactament en quina situació es troba el paratge, i així plantejar-se quines possibles opcions d’actuacions es poden dur a terme per salvar-lo.

Arran de la reunió celebrada el passat 1 d’abril amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, i un representant de l’actual propietari de la finca de Pinya de Rosa, va quedar molt clar que la situació és força crítica. No tan sols per l’avançada degradació del Jardí Tropical, sinó també per l’estat ruïnós que presenta la Masia del Sol, una casa d’estil noucentista que forma part del paratge.


Reunió 1 d'abril amb Ferran Miralles i representant de la propietat
Posteriorment, va haver una trobada amb l’Associació Pinya de Rosa –hereva de la Plataforma Salvem Pinya de Rosa- i amb els grups polítics municipals, que ja han decidit quins representants formaran part de la Comissió de Seguiment que s’ha creat, amb l’objectiu de trobar-se periòdicament per seguir de prop aquesta problemàtica. El següent pas es farà a través del Departament de Participació Ciutadana per estructurar la manera més òptima de poder afegir els integrants que garanteixin una representativitat de la vila.

Punts de l’ordre del dia del Ple Municipal

Pel que fa als punts inclosos a l’ordre del dia del ple, els dos primers es van aprovar amb la unanimitat de tots els regidors i regidores. D’una banda, aplicar una bonificació del 50% sobre la taxa d’ocupació de la via pública amb efectes retroactius a 1 de gener per contribuir a la reactivació de l’activitat econòmica i turística, molt malmesa a conseqüència de les restriccions COVID.


Ple 29 d'abril 2021
D’altra banda, també va ser unànime l’aprovació del segon punt per l’increment salarial previst a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2021 pel personal municipal. La resta de punts a l’ordre del dia eren quatre mocions que es van aprovar, tres d’elles amb la unanimitat de tothom. L’única que no va ser així va ser la primera, presentada per l’Agrupació Participació de Blanes per a l’adhesió a l’Aliança Educació 360-Educació a Temps Complet. Va comptar amb 19 vots a favor d’ERC, PSC, BECP, JxC i el regidor no adscrit, així com 2 abstencions de C’s.

La dues següents propostes d’acord les va presentar el PSC. Una és perquè es preservi l’activitat cultural en cas que torni a haver confinament comarcal, i l’altra demana mesures de regularització pels treballadors i treballadores que estan en règim d’interinatge de llarga durada a l’Ajuntament de Blanes. Totes dues van prosperar per unanimitat.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el ple d'ahir
També es va aprovar amb els vots a favor dels 21 regidors i regidores la quarta i darrera moció conjunta dels dos grups a l’equip de govern, ERC i BECP, demanant que es declari la disconformitat del consistori blanenc amb el ramal previst de la MAT Selva per Riudarenes. El ple municipal es va poder seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, el perfil de Youtube, per televisioblanes, així com per Ràdio Blanes.
Data de realització: 04/30/2021 | Data de la darrera actualització: 04/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300