Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes s’omple d’art en moviment amb motiu del Dia Internacional de la Dansa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2021 11:52:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DANSALa Biblioteca Comarcal de Blanes s’omple d’art en moviment amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Ballarins i Ballarines d’entitats i escoles de dansa de la ciutat van oferir actuacions de petit format en l’activitat ‘Racons de Dansa: La Literatura sense Paraules’

Potser perquè l’activitat de la Biblioteca Comarcal de Blanes mai no s’atura i sempre està en moviment, no podia deixar passar una celebració que parla precisament d’això. Es tracta del Dia Internacional de la Dansa, conegut també sota les sigles de DID, que s’escau cada any el 29 d’abril. Per això, dijous passat la biblioteca va vibrar amb especial intensitat per commemorar-ho.


La jornada es va encetar estrenant un nou ‘Aparador de la Biblioteca’ visible des de l’exterior, que ja anunciava la singularitat d’aquell dia. Representa l’essència de la dansa a través de la seva principal eina de treball, simbolitzada amb sabatilles de ballarins i ballarines, així com altres ingredients relacionats amb aquest fascinant món. També s’ha editat una guia de lectura amb llibres i DVD d’aquesta temàtica.

‘Racons de Dansa: La Literatura sense Paraules’

Aquest 2021, marcat pel context de la pandèmia, es va triar una nova manera de celebrar el Dia Internacional de la Dansa, que va transcórrer per tots els espais, després que en anteriors ocasions s’havia centrat en un- sol lloc. Des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre es va fer l’activitat ‘Racons de Dansa: La Literatura sense Paraules’, petites píndoles de dansa que combinaven l’art en moviment dels i les joves artistes amb escenaris canviants, embolcallats pels llibres que els envoltaven.


Van actuar en cinc principals espais repartits per tot l’edifici: el Vestíbul de l’entrada, la Biblioteca Jove, la Biblioteca Infantil, l’espai de Lectura del primer pis, i l’Altell de la segona planta. Els ballarins i ballarines, alumnes i membres de cossos de dansa pertanyen a les escoles de dansa Míriam Beltran, DanStudio, Élancé i Daina, així com l’Esbart Joaquim Ruyra.


Les rondes de dansa es van coordinar amb la col·laboració d’Alba Puigdomènech, de l’Associació Dance Elancé, i el suport de Natàlia Pérez, de DanStudio. Van haver actuacions de Ballet clàssic, Hip Hop, Dansa Catalana, Dansa Contemporània.... Al llarg de tota la tarda del dijous les persones que havien acudit a la Biblioteca Comarcal van tenir l’oportunitat de poder gaudir d’una estona de dansa en un lloc potser insòlit, però que va lluir encara més amb aquestes acurades intervencions.


El Dia Internacional de la Dansa (DIC) se celebra el 29 d’abril en record del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Va ser instaurat l’any 1982 pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, i des del 1989 l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se suma cada any a la celebració.Data de realització: 05/01/2021 | Data de la darrera actualització: 05/01/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300