Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes participa en la campanya ‘Un Arbre per Europa’ plantant dos arbres ‘Liquidàmbar’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2021 08:08:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXBlanes participa en la campanya ‘Un Arbre per Europa’ plantant dos arbres ‘Liquidàmbar’

La tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, s’ha encarregat de l’acció, que s’inscriu en una campanya lligada al Parlament Europeu amb motiu del Dia Mundial del 5 de juny

Si hi ha un àmbit que l’Ajuntament de Blanes treballa des de diferents fronts, aquest és la defensa i protecció de l’entorn natural de la vila a través del Servei de Medi Ambient. Una de les darreres mostres d’aquesta tasca ha estat la participació en la campanya ‘Un Arbre per Europa’, que es va fer efectiva a Blanes aquest passat dijous.


Els principals protagonistes de l'acció 'Un Arbre per Europa'
Se’n va encarregar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui el migdia d’aquest passat dijous va plantar dos arbres a una zona verda que voreja el polígon industrial, davant del barri de Mas Florit. Més concretament, es van plantar dos arbres ‘Liquidàmbar’, un popular arbre ornamental gran, de fulles palmellades lobulades, que es distingeix per l’arranjament espiralat de les seves branques.

Per identificar els dos nous arbres, s’ha instal·lat un cartell informatiu al seu davant, on també es fa esment al distintiu amb què compta Blanes com a #VilaFlorida, així com. L’acte, senzill però ple de contingut pel significat que té el gest de contribuir en la plantada d’arbres, es va tancar de manera molt distesa, amb una foto de família, de tothom qui ha contribuir a fer-ho realitat.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, plantant
un dels dos arbres
Així, a banda de la tinenta d’alcalde, també van participar la cap del Servei de Medi Ambient, Dolors Rosell; la cap de les Brigades de Jardineria de el Taller El Vilar de la Fundació Aspronis, l’empresa que fa aquest servei a Blanes, Núria Membrives; el cap dels Serveis Municipals –les Brigades-, Jordi Moreno; els operaris de jardineria i el de les brigades.

Campanya ‘Un Arbre per Europa’

Amb aquest senzill gest, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la campanya ‘Un Arbre per Europa’ que promou ‘Equip Europa’, una associació juvenil europeista i apolítica lligada al Parlament Europeu. El seu objectiu és promoure la Unió Europea entre els joves i fomentar la participació democràtica del jovent. Aquesta entitat, en col·laboració amb l’Oficina del Parlament Europeu a l’estat espanyol, impulsa des de fa més d’un any la campanya #UnArbrePerEuropa.


L’objectiu de la campanya consisteix en aconseguir que tants municipis com sigui possible s’hi adhereixin abans del 5 de juny de 2021, Dia Internacional del Medi Ambient. Actualment, ja s’hi han sumat gairebé 300 ajuntaments d’arreu de l’estat espanyol, i a principis d’aquest any ja s’havien plantat més de 3.400 arbres.


L’entitat fa una crida perquè el màxim nombre de municipis s’hi continuïn sumant, per contribuir a la fita comú que augmenti la consciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local, i fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la societat civil -en especial el jovent-, a l’hora de promoure el desenvolupament sostenible. Després que s’ha fet la plantada dels dos arbres, l’Ajuntament de Blanes ho ha comunicat a l’equip de la campanya perquè quedi registrada la seva adhesió.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/07/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300