Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Primera sessió del Judici per l’Assassinat de la Dona de Blanes del 9 d’abril de 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/08/2021 08:31:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Violència de Gènere - LlaçPrimera sessió del Judici per l’Assassinat de la Dona de Blanes del 9 d’abril de 2018

Els fets van sacsejar la societat blanenca, que va esclatar en un clam unànime de dol i condemna. L’Ajuntament, que s’ha presentat com acusació particular, va declarar llavors tres dies de dol

Aquest passat divendres va començar a l’Audiència de Girona el judici contra l’acusat de matar la dona a ganivetades el passat 9 d’abril de 2018 a Blanes, al barri d’Els Pins. L’assassinat va sacsejar la societat blanenca, que va esclatar en un clam unànime de dol i condemna. El mateix dia dels fets, més de 400 persones van participar en una concentració que va tenir lloc davant l’Ajuntament de Blanes, responent a una convocatòria del consistori.


Concentració de rebuig pel crim i condol amb la família - 9 d'Abril 2018
La mobilització es va tancar mantenint un minut de silenci en senyal de condol i en record de la dona de 40 anys, veïna del barri d’Els Pins, que havia mort assassinada aquella matinada, el primer feminicidi comès a Catalunya aquell any 2018. Es va fer davant un edifici consistorial on les banderes onejaven a mig pal en senyal de dol des de primera hora del matí, avançant-se al mandat que hores més tard es va declarar de manera oficial a través d’un ple extraordinari celebrat abans de la concentració.


Ple Extraordinari aprova per unanimitat tres dies de dol oficial
La sessió plenària va condemnar l’assassinat i va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques declarar tres dies de dol oficial, tant de la corporació com de la ciutat. Dies més tard, en la sessió ordinària del ple municipal d’aquell mes d’abril, l’Ajuntament de Blanes també va aprovar presentar-se com acusació particular en el cas de la dona assassinada.


Per poder exercir l’acusació popular, l’Ajuntament de Blanes ha nomenat un advocat penalista perquè es faci càrrec dels tràmits judicials necessaris en representació del consistori fins arribar al judici amb Tribunal Popular que finalment haurà de jutjar els fets. També ha col·laborat amb el ministeri fiscal per ajudar en el compliment de la bona marxa del procés, amb l’objectiu comú de vetllar perquè a l’autor dels fets li sigui aplicat tot el rigor de la llei que sigui possible.

Judici amb 4 acusacions: fiscalia, la família, la Generalitat i l’Ajuntament

El judici contra l’acusat de matar la seva parella a ganivetades i davant dels seus fills menors d’edat, va començar ahir amb la tria del jurat popular i la lectura dels escrits del fiscal, les tres acusacions particulars i la defensa, així com les al·legacions prèvies. Les tres acusacions particulars són la família de la víctima, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya.


El fiscal demana 34 anys de presó per un delicte d’assassinat amb els agreujants de gènere i parentiu, així com dos delictes de lesions psíquiques pel trauma que l’acusat va provocar als seus fills matant la mare davant seu. L’escrit de l’acusació relata que l’assassinat va tenir lloc pels volts de 2/4 de 6 de la matinada del 9 d’abril de 2018, al domicili família dels barri d’Els Pins. Les sessions del judici es reprendran dilluns vinent, amb la declaració de l’acusat.Data de realització: 05/08/2021 | Data de la darrera actualització: 05/08/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300