Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

150 alumnes blanencs participen al Cros Escolar allotjat a la Ciutat Esportiva Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/09/2021 07:55:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

150 alumnes blanencs participen al Cros Escolar allotjat a la Ciutat Esportiva Blanes

Han participat tres escoles del municipi, havent delimitat diverses zones per evitar trencar els grups bombolla en seguiment de les mesures COVID

La Ciutat Esportiva Blanes ha fet aquesta setmana un nou pas cap a la tant desitjada ‘normalitat post-COVID’ que poc a poc s’està treballant perquè vagi sent una realitat. En aquesta ocasió ha estat a través de la celebració d’una de les proves esportives més populars i participatives que s’hi acullen, que contribueixen sense cap mena de dubte a fer arrelar aquesta pràctica de salut entre la canalla.


Cros Escolar celebrat divendres a la Ciutat Esportiva Blanes
Es tracta del ‘Cros Escolar’, que es va allotjar aquest passat divendres a la Ciutat Esportiva Blanes amb la participació de 150 nois i noies que assisteixen a centres educatius de la vila. Hi havia tres escoles públiques: Napoleó Soliva, Mossèn Joan Batlle i Pinya de Rosa. Estaven dividits en dues classes de 3er, 3 classes de 4rt i 2 classes de 6è.


Organitzat pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i altres institucions, l’esdeveniment es va desenvolupar entre les 10 del matí i quarts de 12 del migdia, i el recorregut del circuit que van haver de córrer era d’uns 600 metres. Un dels aspectes organitzatius que es va complir al mil·límetre van ser les mesures COVID que cal aplicar en diferents activitats de la vida pública, especialment quan participen més d’un sol col·lectiu.

Mesures de seguretat de contenció COVID

Abans de l’activitat, es van fer arribar els dorsals prèviament assignats per a cadascun dels participants, de manera que s’havia d’arribar a la zona del cros amb el dorsal penjat. La participació a la prova va ser sempre en grups bombolla, i es va procurar que no es trobessin amb altres grups bombolla aliens.


Per evitar la coincidència de grups, es van habilitat diverses zones. La primera era de ‘Benvinguda’, on es va controlar l’assistència i la temperatura, administrant gel desinfectant per a tots els i les assistents. La ‘Zona d’Espera’ estava preparada per utilitzar en cas que si un grup arribada i l’altre grup encara no havia acabat d’escalfar poguessin romandre-hi abans d’incorporar-se, per no coincidir dos grups al mateix espai.

També hi havia una ‘Zona d’Activitat Complementària’ on els participants realitzaven una activitat dirigida que els servia d’escalfament. D’igual manera, la ‘Zona d’Inici’ és on es donava la sortida als i les corredores per començar el cros, seguida per la ‘Zona d’Avituallament’ on, un cop travessada la línia de meta, podien realitzar la tornada a la calma. Finalment hi havia la ‘Zona de Sortida’ on, un cop efectuada la tornada a la calma, els alumnes –conjuntament amb el seu docent- sortien de la zona de competició per no creuar-se amb cap altre grup.


L’Àrea de Competició estava ben delimitada per evitar trobades de diferents grups al mateix espai, i quan van haver acabat tot el recorregut, se’ls va lliurar a tots i totes un obsequi. Els i les alumnes van haver de dur la mascareta posada en tot moment fins arribar a la zona d’escalfament, on se la van poder treure per començar a fer l’activitat física. Un cop finalitzada la seva participació i sortir de la zona d’arribada, se la van haver de tornar a posar.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/09/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300