Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquest dimarts 11 de maig entra en vigor la nova norma estatal que limita majoritàriament la velocitat a 30 km/h als nuclis urbans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/10/2021 10:14:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aquest dimarts 11 de maig entra en vigor la nova norma estatal que limita majoritàriament la velocitat a 30 km/h als nuclis urbans

La Policia Local de Blanes impulsa la campanya de sensibilització ‘Streets For Live’ #Love30 per implantar els nous límits per reduir la sinistralitat viària

A partir d’aquest proper dimarts 11 de maig entrarà en vigor la nova normativa de rang estatal que fixa els nous límits de velocitat en vies urbanes i travessies d’arreu del territori espanyol. Des de fa temps, la Policia Local de Blanes s’està preparant per aquest canvi, a través de l’Àrea de Trànsit i Mobilitat.


La nova normativa fixa una velocitat màxima de 20 km/h a les vies amb una plataforma única de calçada; de 30 km/h quan hi ha un únic carril per sentit de circulació; i en vies de dos carrils o més per sentit de circulació a 50 km/h. A la pràctica, això vol dir que la nova normativa de trànsit reduirà la velocitat màxima a 30 km/h en la major part dels carrers de Blanes.

El canvi normatiu ha estat motivat pel protagonisme que està adquirint a les zones urbanes l’ús compartit de les vies amb motocicletes, ciclomotors, bicicletes, vehicles de mobilitat personal –patinets- i vianants. Això ha significat un canvi important en la forma en què els ciutadans es desplacen per la via pública, en especial als nuclis urbans.

Objectiu: reduir sinistralitat viària implantant majoritàriament els 30 km/h

Els usuaris que es consideren més vulnerables són els motoristes, usuaris de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i vianants, i els estudis indiquen que el risc de mort com a conseqüència d’un atropellament es redueix com a mínim a cinc vegades si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h respecte a un que circuli a 50 km/h.


La dada més destacada que reflecteixen aquests estudis és que la velocitat a què circula el vehicle té una relació directa amb les possibilitats de supervivència de la persona atropellada. La reducció de velocitat quan es circula de 50 km/h a 30 km/h disminueix a la meitat la distància que es necessita per aturar el vehicle. Les experiències de zones 30 en ciutats demostren l’efecte positiu sobre la sinistralitat, amb reduccions d’accidents que han arribat a ser de més del 40%.


Justament per aquest motiu, la nova normativa que entrarà en vigor demà dimarts, 11 de maig, estableix uns nous límits de velocitats a les vies urbanes i les travessies. L’objectiu final és aconseguir unes ciutats més segures i saludables, rebaixant d’aquesta manera el percentatge d’accidents i el grau de conseqüències lesives, establint la reducció d’aquests en un 50% menys per a l’any 2030.

Campanya ‘Streets For Live’ #Love30 per implantar els nous límits

Conscient d’aquesta importància, així com de la necessitat de donar a conèixer la implantació d’aquesta nova normativa, l’Àrea de Trànsit i Mobilitat de la Policia Local de Blanes fa temps que ha posat fil a l’agulla. Per conscienciar i informar la ciutadania sobre aquests canvis, l’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la campanya promoguda per les Nacions Unides ‘Streets For Live’, difosa amb el hashtag #Love30.


Identificada amb un cor dibuixat amb diferents colors que encercla el número 30, la seva imatge es difondrà a través de cartells en forma de senyals de trànsit informatives que es distribuiran arreu del municipi, així com a les xarxes socials. La implantació de la nova normativa requerirà que durant els propers dies l’àrea de Trànsit i Mobilitat de la Policia Local de Blanes coordini la instal·lació i retirada de diversos senyals de trànsit sobre límits de velocitat, a les diferents vies urbanes del municipi.


Aquests canvis de senyalització, d’acord amb els nous límits de velocitat, es completaran amb la instal·lació dels cartells de la campanya #Love30. Per últim, un avantatge afegit que suposa disminuir els límits de velocitat és que s’aconseguirà disminuir els nivells de carboni. Per protegir el medi ambient, els vianants necessiten carrers segurs i de baixa velocitat, que afavoreixen opcions de transport sostenibles.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/10/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300