Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull una concentració de la comunitat colombiana en solidaritat amb la greu situació del país


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2021 09:56:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull una concentració de la comunitat colombiana en solidaritat amb la greu situació del país

Va ser ahir al vespre davant el consistori, on van llegir un manifest i van protagonitzar una eloqüent performance sobre el conflicte social que ja ha provocat morts i desapareguts

El vespre d’aquest passat dilluns va tenir lloc una emotiva concentració al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. La van protagonitzar diversos representants de la comunitat colombiana que resideixen al municipi, en solidaritat amb la greu situació que es viu al seu país d’origen.


Allí s’hi està patint un estat d’incertesa i nerviosisme que, fins al moment, ja ha provocat un mínim de 24 morts, més de 800 ferits i una quarantena de persones que continuen desaparegudes. La concentració va comptar amb el recolzament de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de regidors i regidores del consistori que també van solidaritzar-se amb la preocupant situació.


La concentració es va encetar i tancar amb sengles performances d’un artista colombià, Nacho, qui va contribuir amb les seves eloqüents proclames a fer arribar a tothom com se senten els qui estan vivint des de la distància la incertesa d’amics i familiars que són a Colòmbia. Per la seva banda, Estefania Lozano i David Malla, portaveus del Col·lectiu de Colombians a Blanes, es van encarregar de llegir sengles manifestos.

Crida a la pau i a posar fi a la violència

L’origen del conflicte social que sacseja Colòmbia és una reforma tributària que pretenia imposar el govern encapçalat pel president Ivan Duque, que augmentava considerablement els impostos i penalitzava sobretot a la classe mitjana i baixa del país. L’objectiu era recaptar fons per pal·liar la crisi derivada de la pandèmia, i de moment s’ha posat en marxa una taula de negociació per a rebaixar la tensió i cercar solucions consensuades.


Lectura del Manifest amb Estefanía Lozano i David Malla, amb
l'alcalde, Àngel Canosa, i els regidors Marian Anguita i Pere Lopera
Al manifest llegit durant la concentració celebrada ahir a Blanes, s’explicava que l’actual situació ha estat la gota que va vessar el vas de l’acumulació de problemàtiques que es porten patint al país des de fa anys. Conflictes armats, morts, destrucció i violència, culminada ara per les greus repercussions d’una pandèmia que també ha contribuït a agreujar la situació.

En definitiva, el què es va pretendre en la concentració d’ahir al vespre és fer arribar un missatge de pau, una crida perquè acabi l’escalada de violència i destrucció, rebutjant l’enfrontament armat com a solució als problemes. També van demanar als seus governants que cerquin el bé comú de la ciutadania, i que escoltin el clam d’un poble que necessita que actuïn amb justícia social, deixant de banda l’egoisme.


Tot això, anant més enllà dels colors polítics, tal com es resumia al final del manifest: “No es tracta de ser d’esquerres o de dretes; es tracta que independentment de les preferències polítiques tothom tinguem un mateix objectiu: ajudar, créixer, viure dignament”. La concentració es va tancar escoltant l’himne de Colòmbia, i amb la darrera performance a càrrec de l’artista colombià. La gran majoria de les persones que van participar-hi van lluir banderes de Colòmbia, així com de la selecció colombiana de futbol.
Data de realització: 05/11/2021 | Data de la darrera actualització: 05/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300