Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La humanització en l’atenció sanitària, tema central de la Jornada d’Infermeria a l’Hospital Comarcal de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/12/2021 02:06:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOLa humanització en l’atenció sanitària, tema central de la Jornada d’Infermeria a l’Hospital Comarcal de Blanes

Organitzada amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria, la benvinguda l’ha encapçalat l’alcalde Àngel Canosa i el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Joan Guix

L’Hospital Comarcal de Blanes ha allotjat aquest dimecres una Jornada d’Infermeria, recuperant un costum que la COVID va estroncar al 2020. Cada any per aquestes dates, o coincidint amb el mateix 12 de maig, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) organitza una sessió dedicada a aquesta temàtica, amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria.


Jornada d'Infermeria a l'Hospital Comarcal de Blanes, aquest dimecres
En aquesta edició del 2021 els i les professionals del món de la salut han tractat justament d’un dels factors que més els ha preocupat a l’hora de poder atendre als pacients COVID: la humanització en l’atenció sanitària. La jornada ha comptat amb la participació de professionals de la salut, majoritàriament de la CSMS, tot i que també han assistit procedents d’altres centres sanitaris.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la CSMS, Joan Guix
La sessió inaugural de la jornada l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Joan Guix, així com el director general de la CSMS, Lluís Franch, i la directora d’Infermeria de la CSMS, Joana Blázquez. L’alcalde de Blanes ha aprofitat la ocasió per agrair la tasca de tots i totes les professionals de l’àmbit sanitari pel seu continuat esforç i dedicació esmerçat sobretot ara, en temps de COVID. Una situació que ha posat a prova la seva capacitat de resistència física i emocional.

La Humanització en l’Atenció Sanitària

Parlar de la humanització en l’atenció sanitària fa justament referència a totes les accions que fan més humans els homes i les dones, posant en valor tots aquells actors que participen en el procés de la malaltia. L’infermer i la infermera han d’aconseguir establir una autèntica humanització en la relació clínica que hi ha entre el professional i el pacient.


I és que justament la seva interrelació es produeix en aquells moments en què la persona se sent més fràgil i angoixada per la malaltia que està patint. Una situació que les mesures de protecció per la COVID-19 van provocar que fossin encara més extremes que mai, impossibilitant gairebé aquest factor. Per tractar el tema central de la Jornada d’Infermeria 2021, la primera ponència ha parlat sobre la ‘Humanització en la gestió de les cures’, a càrrec d’Albert Cortés, director de HUGES (Humanizando la Gestión Sanitaria) i infermer al CAP Sanllehy de Barcelona.

La segona intervenció ha consistit en compartir l’experiència de sis professionals sanitàries en quatre àmbits diferents de treball. Mariví de Frutos, Maria Pascual i Carmen Pérez han parlat de l’Atenció Hospitalària; Laura Velasco de l’Atenció Primària; Noelia Prieto de l’Atenció Sociosanitària; i finalment Isabel Garrido de l’Atenció Domiciliària. Aquest contingut de la jornada s’ha completat amb un vídeo que recollia l’experiència d’alguns familiars i pacients que responien a la pregunta ‘S’han sentit ben acollits?’.


Ponència Albert Cortés: 'Humanització en la gestió de les cures'
Finalment, la jornada s’ha tancat amb dues aportacions més. La primera ha estat un audiollibre a càrrec de Judit Escayola, infermeria de l’Hospital Comarcal de Blanes, qui ha presentat ‘Totes elles; les infermeres valentes’. Per últim, la segona i darrera aportació l’ha fet Teresa Lluch, catedràtica en infermeria de psicosocial i salut mental.


El Comitè Organitzador de la Jornada d’Infermeria de la CSMS 2021 l’han format Joana Blázquez, Ma Rosa Brutau, Roser Ferrer, Montse Vila, Lourdes Alarcón, Mercè Maixenchs, Elena Buixeda, Eva Diago, Ester Horts i la Unitat de Comunicació de la Corporació.Data de realització: 05/12/2021 | Data de la darrera actualització: 05/12/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300