Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Comarcal de Blanes i l’Hospital-Asil Sant Jaume incorporen robots per desinfecció de virus i bacteris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2021 08:01:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Hospital Comarcal de Blanes i l’Hospital-Asil Sant Jaume incorporen robots per desinfecció de virus i bacteris

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva n’ha rebut tres en total, comptant el que també hi ha a l’Hospital de Calella

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha rebut tres robots per facilitar la desinfecció de les habitacions de virus –com el SARS-CoV-2- i bacteris multiresistents. Dos d’aquests aparells s’han incorporat a Blanes: d’una banda a l’Hospital Comarcal de Blanes, i de l’altra a l’Hospital-Asil Sant Jaume. El tercer es farà servir a l’Hospital Sant Jaume de Calella.


Robot Desinfecció Virus i Bacteris
Fotografia: Corporació de Salut del Maresme i la Selva
Actualment se n’està fent la instal·lació als diferents centres sanitaris amb l’objectiu que es puguin posar en marxa properament. Els robots els utilitzarà el personal de neteja per poder desinfectar habitacions de mida estàndard en uns 10 minuts a través de llum ultraviolada. A més a més, amb una sola càrrega, el robot pot desinfectar diverses habitacions.

Un cop el personal ha fet una primera neteja s’introdueix el robot dins l’estança i, mitjançant una tauleta de comandament, es defineix el recorregut que haurà de seguir la màquina perquè de forma autònoma passi per tots els racons prèviament traçats. En aquest sentit, ha estat necessari impartir una formació prèvia al personal de neteja per poder utilitzar els nous aparells.

Els tres robots han estat subministrats per l’empresa danesa UVD Robots, que va guanyar un concurs d’emergència. La iniciativa forma part de la feina de la Comissió Europea per proporcionar equipaments als seus estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia. Els primers robots han arribat a més de 30 hospitals, entre els quals s’hi compten els tres de la CSMS. En total, es destinaran 12 M€ per a l’adquisició de 200 robots.Data de realització: 05/13/2021 | Data de la darrera actualització: 05/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300