Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida del XXIX Cicle ‘Música a l’Esperança’ al Teatre de Blanes amb el sorprenent espectacle ‘Ual·la!’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2021 04:26:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MUSICA A L'ESPERANÇATret de sortida del XXIX Cicle ‘Música a l’Esperança’ al Teatre de Blanes amb el sorprenent espectacle ‘Ual·la!’

El veterà festival de música, allotjat a l’escenari teatral per adaptar-se a la COVID, continuarà demà divendres 14 de maig amb el Jazz & Blues Americà del tercet ‘Los Victrolas’

El Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud va ser divendres passat l’escenari que va acollir el tret de sortida del XXIX Cicle ‘Música a l’Esperança’, un veterà festival de música que l’any passat es va haver de suspendre per culpa de la COVID. Per això, aquest 2021 s’ha reinventat i, per adaptar-se a les actuals mesures de contenció de la pandèmia, ha canviat necessàriament d’escenari, ampliant també l’aforament màxim respecte el què pot haver-hi a l’emblemàtica capella del barri de Sa Carbonera.Benvinguda al XXIX Cicle Música a l'Esperança,
a càrrec de Josep Ma Guinart
El cicle s’allotjarà al Teatre de Blanes durant els quatre divendres del mes de maig, totes quatre sessions a la mateixa hora: les 8 del vespre, amb sengles propostes que satisfaran els gustos més diversos dels i les melòmans. Organitzat per l’Associació Cultural Amics de ‘Música a l’Esperança’ amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’ajuntament i una empresa blanenca que contribueix a fer més lluït l’esdeveniment.

Poc abans de començar la sessió de divendres, un dels membres de l’entitat organitzadora –el músic i compositor blanenc Josep Maria Guinart- es va adreçar al públic assistent per agrair la seva fidelitat, recordant que fins al moment ja han participat al cicle, durant els 29 anys de trajectòria, 354 músics de 32 països diferents. La fidelitat a què feia referència Guinart és perquè no tan sols s’ha canviat d’escenari, sinó que també s’ha hagut d’avançar necessàriament el seu horari, i enlloc de començar a les 10 de la nit com és habitual, les sessions comencen a les 8 del vespre.


Regidor de Cultura, Albert Sanz, alcalde de Blanes, Àngel Canosa,
i membres de l'organització: Lluís Pascual i Josep Ma Guinart
Entre el públic assistent a la sessió inaugural s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, que van saludar dos dels membres de l’entitat cultural –Josep Maria Guinart i Lluís Pascual- poc abans de començar el concert. Va ser una sessió que va deixar el llistó molt alt, amb un sorprenent espectacle: ‘Ual·la!’, a càrrec d’Alba Rubió i Modesto Lai.

‘Ual·la!’, un sorprenent espectacle de virtuosisme musical i bon humor

L’expressió que dóna nom a l’espectacle, ‘Ual’a!’, va ser ben bé el què tots i totes les espectadores van exclamar al llarg de la vetllada, durant la qual els dos membres del grup van desplegar tota una sèrie d’armes musicals de tota mena, desarmant al públic que no sabia ben bé què li esperava. Format per Alba Rubió i Modesto Lai, van presentar un show de petit format amb temes propis d’estil modern i gags teatrals de caire humorísitc.


Modesto Lai i Alba Rubió a l'espectacle 'Ual·la!'
El binomi artístic ja ha ofert ‘Ual·la! en més de 350 sales de ciutats d’arreu de l’estat espanyol: Huesca, Castelló, Poblenou, .... També s’ha fet internacional, ja que durant el 2014 i el 2015 va fer el salt a l’altre costat de l’oceà i es va instal·lar a Buenos Aires, on va actuar en diversos centres culturals de la ciutat. Allí va sorprendre i animar a parts iguals allà on anava, amb una insòlita utilització de la seva veu i tants elements quotidians com la imaginació pugui dictar.

Segon concert el 14 de maig: ‘Los Victrolas’ – Jazz & Blues Americà

El segon concert de ‘Música a l’Esperança’ tindrà lloc divendres vinent, 14 de maig, amb una proposta que fusiona Jazz & Blues Americà: el tercet ‘Los Victrolas’. Format per James Sedgwick (veu, harmònica i guitarra); Òscar Tinoco (contrabaix i veu) i Miguel Gistau (guitarra); tots tres fan la seva particular aportació per conformar un atractiu grup que no decebrà als amants d’aquesta disciplina artística.


Els músics internacionals combinen la seva experiència en una barreja que promet una interessant vetllada musical. La seva versatilitat, segell de la casa, fa que enlloc de copiar als mestres interpretin els seus temes d’una manera única i original, una promesa que no sigui una repetició de melodies. A banda dels clàssics, també amaneixen els seus concerts amb temes propis, composicions alegres i ballables que es caracteritzen per la seva complicitat i sentiment.


Ara que el confinament comarcal i el toc de queda han desaparegut, el concert pot ser una bona manera perquè el públic de Blanes i rodalies pugui encetar amb energia positiva el cap de setmana. La sessió començarà divendres a les 8 del vespre, i les entrades al preu de 10€ es vendran al mateix Teatre de Blanes una hora abans que comenci el concert.Data de realització: 05/13/2021 | Data de la darrera actualització: 05/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300