Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Ajuntaments de Blanes i Ardales desmenteixen que hi hagi hagut cap acte oficial per renovar l’agermanament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/17/2021 11:16:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESCUTSEls Ajuntaments de Blanes i Ardales desmenteixen que hi hagi hagut cap acte oficial per renovar l’agermanament

El president de l’Associació d’Amics d’Ardales i un regidor de Blanes han fet un viatge privat a la població i s’han reunit amb el seu alcalde i una representant de la Diputació de Málaga

Davant la publicació que hi ha hagut aquests dies en un mitjà de comunicació digital local, els Ajuntaments de Blanes i Ardales emeten aquest comunicat oficial conjunt per puntualitzar algunes afirmacions que s’hi fan. En la noticia publicada aquest passat dissabte al mitjà digital Blanesaldia, s’explica que hi ha hagut un acte per renovar l’agermanament amb Ardales ‘Tot i que sota mínims’.


Darrers actes oficials d'agermanament Blanes-Ardales - Novembre 2019
A la imatge, d'esquerra a dreta: Pere Lopera, Àngel Canosa, Juan Alberto Naranjo,
i regidors de l'Ajuntament d'Ardales
En aquest sentit, des dels dos consistoris es vol deixar clar que el què hi ha hagut en realitat és un viatge privat a la població malaguenya realitzat pel president de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales a Blanes, acompanyat d’un regidor de l’Ajuntament de Blanes. En cap moment es va plantejar que es tractés d’un acte oficial per renovar l’agermanament que hi ha entre les dues poblacions, que es va establir mitjançant un protocol oficial al 1993.

Es desmenteix que hi hagi hagut cap Acte Oficial d’Agermanament

Amb motiu del viatge privat que tenia previst realitzar aquests dies a la seva població d’origen, coincidint amb la festa patronal de San Isidro, el president de l’entitat ardalenya de Blanes va convidar a acompanyar-lo al regidor del consistori blanenc i es va reunir amb l’alcalde de Blanes per comunicar-li-ho. Àngel Canosa va lliurar-li sengles obsequis i cartes escrites del seu puny i lletra –una per a l’alcalde d’Ardales i l’altra pel president de la Diputació de Málaga- on expressava el desig de poder-se tornar a trobar en persona, quan sigui més prudent tenint en compte l’actual context de la pandèmia que encara no ha finalitzat.


Juan Alberto Naranjo i Àngel Canosa en la
recepció que va tenir lloc a l'Ajuntament de Blanes
Durant la trobada, que també va comptar amb l’assistència del regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, en cap moment es va parlar que es tractés d’un viatge oficial per renovar l’agermanament, sinó d’una visita privada. D’altra banda, aquests dies no hi ha hagut cap comunicat institucional emès ni de l’Ajuntament d’Ardales ni de la Diputació de Málaga que recolzi el contingut de la publicació digital blanenca respecte que hi hagi hagut cap acte de renovació de l’agermanament que uneix les dues viles d’Andalusia i Catalunya.

Àngel Canosa ha lamentat la confusió que ha provocat la publicació de la notícia a Blanesaldia: “Mantinc una excel·lent relació amb l’alcalde d’Ardales, Juan Alberto Naranjo, a qui vaig comunicar personalment la meva decisió de no viatjar a Ardales per segon any consecutiu a causa de la COVID. És molt important per l’Ajuntament de Blanes mantenir els lligams que ens uneixen amb la població agermanada, però encara és molt prematur i cal no oblidar que la situació d’emergència sanitària encara no ha finalitzat”.


La darrera vegada que les dues ciutats agermanades van protagonitzar un acte de renovació de l’agermanament que hi ha entre elles va tenir lloc el novembre de l’any 2019. Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo van encapçalar diversos actes que van tenir lloc a Blanes, quedant emplaçats per una següent trobada oficial el març del 2020, i que no es va poder arribar a produir al esclatar la primera onada de la COVID.

Els lligams entre Blanes i Ardales que es van oficialitzar fa 28 anys es remunten a fa més de 70 anys. Entre les dècades dels anys 50 i 70 del segle XX gran part d’ardalenys i ardalenyes es van traslladar a viure i treballar a Blanes per l’oferta de llocs de feina que es va generar amb la instal·lació de l’empresa SAFA, actualment Nylstar.Data de realització: 05/17/2021 | Data de la darrera actualització: 05/17/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300