Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Hospitals de Blanes i Calella milloren la seguretat dels pacients amb nous equips especialitzats d’infermeria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/24/2021 09:38:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Corporacio de Salut Maresme-laSelvaEls Hospitals de Blanes i Calella milloren la seguretat dels pacients amb nous equips especialitzats d’infermeria

Són Equips de Teràpia Intravenosa, que s’encarreguen de la inserció de catèters vasculars. Se’n beneficien tant els pacients hospitalitzats com els oncològics de l’Hospital de Dia

Els Hospitals de Blanes i Calella de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva compten des d’ara amb un nou operatiu. Són els Equips de Teràpia Intravenosa (ETI) que s’encarreguen de la inserció, seguiment i manteniment dels catèters per a tractaments de mitja i llarga durada. El seu objectiu és millorar la seguretat clínica, així com la qualitat de vida dels pacients.


Cada equip està format per dues infermeres especialitzades en cateteritzacions, formades en les noves tècniques d’inserció de diferents tipologies de catèters: centrals d’inserció perifèrica (PICC) i de línia mitjana (MIDLINE). En tots dos casos la implantació es fa amb l’ajut d’un ecògraf, que permet als professionals trobar amb facilitat una vena profunda, amb un diàmetre gran i amb major caudal.

Sumant-li la millora dels materials dels catèters i el seguiment continuat per part dels Equips de Teràpia Intravenosa, tot plegat contribueix a reduir el risc de complicacions com ara les flebitis o les infeccions. La posada en funcionament dels ETI beneficia tant als pacients hospitalitzats com els que estan fent tractaments oncològics d’Hospital de Dia, on es fan tractaments de llarga durada.Data de realització: 05/24/2021 | Data de la darrera actualització: 05/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300