Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la instal·lació del Mòdul de Suport per a l’atenció de pacients COVID al CAP 2 de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/25/2021 10:06:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXComença la instal·lació del Mòdul de Suport per a l’atenció de pacients COVID al CAP 2 de Blanes

El nou espai està situat a la part del darrera de l’Ambulatori d’Els Pins-La Plantera, on s’hi traslladarà l’activitat relacionada amb el coronavirus

Aquest passat dilluns van començar els treballs d’arranjament dels terrenys i d’instal·lació dels diferents cubs que configuraran el mòdul de suport al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Blanes-2, situat a cavall entre els barris d’Els Pins i La Plantera. L’equipament s’està instal·lant en un espai adjacent al centre de salut, més concretament a la seva part del darrera que dóna a una zona d’aparcament, amb accés des del Carrer Ernest Lluch (entre el Passeig Catalunya i l’Avinguda d’Europa.


Instal·lació Mòdul COVID darrera CAP-2 de Blanes, dilluns passat
Els treballs d’adequació i muntatge està previst que s’allarguin durant uns dies, i abans no pugui entrar en funcionament el nou mòdul caldrà realitzar la connexió al subministrament elèctric i informàtic, així com la instal·lació del mobiliari i altres elements. El mòdul s’ha instal·lat amb l’objectiu que s’hi pugui traslladar tota l’activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP.


Es tracta de tasques com la realització de proves PCR i l’atenció als pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de COVID-19. D’aquesta manera, es podran crear dobles circuits amb l’objectiu de poder garantir una major seguretat per als i les professionals, així com als i les pacients dels centres de salut. El mòdul del CAP Blanes-2 mesura 45 metres quadrats i compta amb una consulta respiratòria, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient.

25 Mòduls de Suport arreu de la Regió Sanitària de Girona

A la Regió Sanitària de Girona s’han planificat 25 mòduls de suport a l’atenció primària, amb una duració aproximada mínima de 18 mesos, i un cost mitjà d’uns 70.000 €. D’aquest total, ja n’hi ha 7 en funcionament, altres 6 en procés de completar la seva instal·lació, i 2 pendents. Els 7 mòduls ja operatius són els del CAP Cassà de la Selva; CAP Ernest Lluch de Figueres; CAP Roses; CAP Moisès Broggi de l’Escala; CAP Llagostera i CAP Pineda de Mar.


Paral·lelament, en l’actualitat s’està completant la instal·lació de 6 mòduls més al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt; CAP Can Gibert del Pla i CAP Dr. Joan Vilaplana de Girona; CAP Josep Masdevall de Figueres; CAP Tordera; i CAP Blanes-2. D’aquesta manera, doncs quedaran pendent els dos darrers mòduls de suport al CAP Canet de Mar i al CAP de Sant Feliu de Guíxols, ambdós previstos entre finals de maig i principis de juny.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadania i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global a tot Catalunya de gairebé 300 M€ fins al 2022. Té l’objectiu de millorar l’accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i avançar en l’atenció a la cronicitat.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300